Використання альтернативних видів палива дозволить позбутися газового тиску на Україну з боку Росії » Новини Житомира
 
 


Використання альтернативних видів палива дозволить позбутися газового тиску на Україну з боку Росії

Автор: news_maker від 14-06-2014, 19:47, переглядів: 2 109

Використання альтернативних видів палива дозволить позбутися газового тиску на Україну з боку Росії

Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман та Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко ознайомилися із роботою реконструйованої котельні, яка працює на місцевих видах палива та обігріває обласну психіатричну лікарню №1.
Реконструкцію котельні провів у 2013 році енергохолдинг «Крігер», загальна вартість проекту становить 4,5 млн. грн. Котельня має потужність 2,5 МВт та оснащена твердопаливним обладнанням, що працює на щепі, тирсі, дровах, торфі, а також дає можливість використовувати пілети, тріски, солому, кострицю, лушпиння. Такий підхід дозволяє економити 1,4 млн. грн. та 735 тис. куб. метрів природного газу.
Володимир Гройсман зазначив про те, що ціна на російський газ для України є засобом тиску на нашу країну та її громадян. З огляду на це, головне завдання для нашої держави полягає у зменшенні обсягів споживання цього енергоресурсу шляхом переходу на альтернативні види палива. За його словами, у цьому контексті цінним є досвід Житомира, який дозволяє використовувати в котельнях сучасні технології з високим коефіцієнтом корисної дії. Віце-прем’єр наголошує, що кошти від використання альтернативних видів енергії залишаються в Україні, а це сприятливо впливає на економічний розвиток держави.
Голова облдержадміністрації Сидір Кізін зазначив, що для Житомирщини переоснащення котелень є надзвичайно актуальним з огляду на те, що в регіоні зосереджено 20% лісів України. Природні ресурси є дешевшими, ніж газ і дозволяють позбутися тиску з боку Російської Федерації.
Генеральний директор ТОВ «Котлозавод «Крігер» Леонід Крігер запевнив представників влади у тому, що взимку лікувальний заклад буде забезпечений теплом, а тому всім його пацієнтам буде затишно і комфортно.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: