У Житомирі влаштували екскурсію для архітекторів » Новини Житомира
 
 


У Житомирі влаштували екскурсію для архітекторів

Автор: news_maker від 1-07-2014, 18:19, переглядів: 1 218

У Житомирі влаштували екскурсію для архітекторів

Відомий житомирський краєзнавець Георгій Мокрицький розповів про історичне обличчя вулиці Михайлівської, яку нині збираються реконструювати. Робитимуть це в рамках відкритого конкурсу, оголошеного Управлінням містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міськради. За словами очільниці цього управління Євгенії Черкасової, кращий проект реконструкції обиратимуть вже у вересні. За які гроші втілюватимуть ідеї в життя визначаться пізніше: "З грошима будемо визначатися вже після того, як побачимо, що в нас буде в конкурсних роботах. Ми оберемо кращу роботу, підпишемо угоду з її автором, візьмемося за виконання проектної документації, визначимо потрібну суму і тоді вже будемо думати, звідки і які кошти виділяти".
Знайомлячи архітекторів, які подали заявки на участь у конкурсі, з історією єдиної пішохідної вулиці Житомира, Георгій Мокрицький наголосив: головне – зберегти історичний вигляд Михайлівської. Зокрема, треба спиляти дерева, які закривають фасади практично всіх будинків з унікальною архітектурою: "Треба повернути вулиці її справжнє обличчя. Ця вулиця була без дерев, головне на цій вулиці – архітектура. Я розумію, що певні елементи озеленення мають бути і зразок такого підходу ми бачимо на фотографіях вулиці післявоєнного часу. У 50-тих роках минулого століття на Михайлівській стояли гранітні стовпчики з гарними ліхтарями і були такі зовсім невеличкі дерева метр-півтора та кущі".
Наразі на Михайлівській проводять капітальний ремонт, який, в першу чергу, передбачає заміну тепломереж, ливньовок, освітлення. Що стосується дорожнього покриття, то замість асфальту на Михайлівській має з'явитися гранітна плитка трьох видів, кажуть в управлінні містобудування.

У Житомирі влаштували екскурсію для архітекторів

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: