Після святкування випуску в житомирській лікарні опинилися 9 студентів та кухар » Новини Житомира
 
 


Після святкування випуску в житомирській лікарні опинилися 9 студентів та кухар

Автор: news_maker від 2-07-2014, 11:58, переглядів: 1 461

У Житомирі 30 червня зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції, що виник серед осіб, які відвідували місцевий Комплекс «Королівська бочка».Про це повідомляє Головне управління Держсанепідслужби в Житомирській області.

Станом на 9 годину 1 липня 2014 р. на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Житомирської центральної міської лікарні №1 перебуває 11 дорослих осіб. При надходженні у хворих відмічалась висока температура тіла до 39 градусів, виражена інтоксикація, діарея, болі у животі. Перебіг захворювання у всіх госпіталізованих середньої важкості.

З метою локалізації та ліквідації спалаху інфекції фахівцями Держсанепідслужби терміново розпочато проведення комплексу протиепідемічних заходів.

При епідрозслідуванні встановлено, що захворіли на кишкову інфекцію 9 випускників коледжу культури і мистецтв м. Житомира, котрі були присутніми на  випускному вечері в ніч на 28 червня, 1 особа, що перебувала на весіллі в Комплексі „Королівська бочка” 28-29 червня, та кухар, який брав участь в приготуванні страв. Всі страви готувались та вживались в приміщенні кухні Комплексу „Королівська бочка”.

30 червня при проведенні позапланового обстеження кухні Комплексу „Королівська бочка” виявлено ряд грубих порушень та недоліків в дотриманні санітарного законодавства.

З них - порушується поточність обробки сирої та готової продукції, правила товарного сусідства при зберіганні сирої та готової продукції, технологія приготування страв, відсутні супровідні документи про якість та безпечність харчових продуктів, порушуються умови для дотримання правил особистої гігієни працівниками кухні, дезінфекційний режим.

Фахівцями Головного управління та Житомирського міськрайонного управління Держсанепідслужби у Житомирській області, Житомирського міськрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» для лабораторних досліджень у місці виникнення спалаху відібрано зразки харчової продукції, проби питної води, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічні обстеження працівників кухні, контактних осіб. В даний час проводяться всі необхідні лабораторні дослідження відібраних проб для встановлення збудників захворювання.

За результатами перевірки фахівцями Держсанепідслужби складено 2 протоколи про порушення санітарних норм, протокол на фінансову санкцію через відсутність документів, що засвідчують якість та безпечність продуктів харчування, внесено припис щодо тимчасового призупинення функціонування кухні Комплексу «Королівська бочка» до усунення порушень санітарного законодавства.

Протиепідемічні заходи у вогнищі тривають. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держсанепідслужби в Житомирській області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: