«Тепер житомирські військові регулярно відвідуватимуть домівки», - Сидір Кізін » Новини Житомира
 
 


«Тепер житомирські військові регулярно відвідуватимуть домівки», - Сидір Кізін

Автор: news_maker від 7-07-2014, 18:19, переглядів: 1 303

«Тепер житомирські військові регулярно відвідуватимуть домівки», - Сидір Кізін

Питання ротації військовослужбовців, яке піднімалося матерями та дружинами з квітня місяця з надсиланням звернень до Міністра оборони та керівництва держави, контролюється особисто головою облдержадміністрації Сидором Кізіним.

Про це він запевнив, під час брифінгу із журналістами 7 липня.

Так, 6 липня за його дорученням комфортабельним автобусом із Слов’янська до обласного центру доставлено 16 військовослужбовців з Донеччини, троє з яких отримали у боях легкі поранення. За словами очільника області, перевезення наших хлопців та дівчат додому з зони АТО, в тісній співпраці з військовими, будуть проводитися тепер регулярно.

Загалом, розповів Сидір Кізін, вже понад 500 військовослужбовців з Житомирщини побували вдома.

Окрім того, голова облдержадміністрації зазначив про те, що Житомирщина, як і вся Україна долучилася до збору гуманітарної допомоги для цивільного населення звільнених міст, а саме Краматорська та Слов’янська. Він закликав жителів області та підприємців долучитися до цієї акції. Координувати роботу по прийому гуманіторної допомоги в адміністрації призначений Васянович Олексій Семенович (тел.роб. 46-10-10, моб. 0676954411).

Сидір Кізін також звернув увагу на те, що одним із найбільш актуальних питань зараз є надання допомоги пораненим військовослужбовцям з Житомирщини. За його словами, інформація про них уточнюється, але наразі відомо, що понад 70 наших земляків отримали поранення різного ступеня тяжкості. Наші хлопці перебувають у військових госпіталях у містах Харків, Ізюм, Ірпінь, Вінниця, Київ, Одеса та Львів.

Наразі керівництвом облдержадміністрації проводиться координація роботи щодо уточнення списку поранених, місця їх перебування у лікувальних закладах, їх соціального статусу, визначення ступеню тяжкості поранень, вивчається можливість організації їх лікування у медичних закладах області, а у разі необхідності – за межами України.

Проводиться робота щодо залучення волонтерів до організації роботи по збору коштів та наданню іншої допомоги постраждалим військовослужбовцям.

Олександр Бутніцький, житомирський військовий, який зараз перебуває на лікуванні у Львові, стане першим, для кого буде організовано збір коштів.

Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: