Аеропорт у Житомирі планують відкрити вже восени » Новини Житомира
 
 


Аеропорт у Житомирі планують відкрити вже восени

Автор: news_maker від 10-07-2014, 20:04, переглядів: 2 062

Аеропорт у Житомирі планують відкрити вже восени

Влада міста планує, що летовище має запрацювати вже з цієї осені. У перспективі роботу отримають 450 фахівців. Наразі відновленням злітних смуг та приміщень займається українська авіакомпанія "YANAIR". Вона вже зареєструвала в Житомирі 3 пасажирські літаки. Від реєстрації кожного з них у поточному році бюджет міста отримав по 400 тисяч гривень.
Найближчим часом "YANAIR" планує зареєструвати ще два літаки. Розраховують, що вже з цієї осені злітна смуга аеропорту Житомира буде готова до прийняття літаків малого класу. Далі, за умови збільшення протяжності летовища, можна буде приймати навіть літаки класу Boeing та здійснювати міжнародні рейси.

Як зауважує перший заступник міського голови Сергій Сухомлин, від реалізації цього проекту обласний центр отримає додаткові кошти до бюджету а ще й можливість розвивати індустріальний парк та залучати нових інвесторів: "На співпраці з компанією "YANAIR" ми показали, що місто справді може працювати з потужним інвестором. Яка у цьому користь для обласного центру? Одразу, як фактично ми отримаємо аеропорт, сусідні земельні ділянки в 25 га перейдуть в комунальну власність Житомира. Далі –земельна ділянка в 100 га – поки залишається у власності Міноборони. Наразі ми ведемо переговори з відомством для передачі цієї землі теж у комунальну власність міста. Навіщо? Ми маємо можливість розмістити на цій території індустріальний парк".
Нагадаємо, дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 58 га для будівництва аеропорту авіакомпанії "YANAIR" було надано в квітні цього року під час сесії міської ради. А вже в червні депутати прийняли рішення про надання права на підписання угоди п’ятирічної оренди. Отримання усіх необхідних документів, дозволів та процес оформлення земельної ділянки у інвестора зайняв цього разу 3 місяці. Для порівняння, зазвичай по Україні цей процес займає 1,5-2 роки. Наразі на території аеропорту проводяться ремонтні роботи та благоустрій території. Голова правління компанії "YANAIR" Олексій Янчук, прогнозує, що дешевизна квитків забезпечить кількатисячний пасажиропотік. В зоні відпочинку майбутнього Житомирського аеропорту має з'явитися і магазин безмитної роздрібної торгівлі – Дьюті-фрі (duty-free).
Для довідки: "YANAIR" є однією з наймолодших українських авіакомпаній. Вона виконує внутрішні і зовнішні рейси з Києва та Вінниці. В авіапарку компанії числяться два літаки типу Saab 340A, розрахованих на 33 пасажирські місця, і один Airbus A320 – на 180 місць.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: