У Любарському районі дільничні у ході "Візиту" виявили наркопритон » Новини Житомира
 
 


У Любарському районі дільничні у ході "Візиту" виявили наркопритон

Автор: news_maker від 11-07-2014, 12:50, переглядів: 1 317

У Любарському районі дільничні у ході "Візиту" виявили наркопритон

Несподіваною виявилася зустріч з дільничними інспекторами міліції для двох жителів с. Громади. Чоловіки саме налагодили процес виготовлення опію в одній з хат-пусток, коли туди зайшли правоохоронці, які, обходячи домогосподарства села, звернули увагу на специфічний запах.

Від неочікуваної появи міліціонерів молодики, що порались довкола плити, просто заніміли на місці.

- Це ж неділя, вихідний. Ми для себе варили. Ми не думали, що дільничний десь поряд буде, - виправдовувався один з парубків.

Як з’ясувалось, хата-пустка раніше належала його бабусі, однак вона померла, тож тепер тут ніхто не проживає. Ця обставина й спонукала парубків, аби приховати протиправне заняття, забратись до оселі.

Видав хлопців специфічний аромат дійства.

- Я разом з колегою обходили жителів села, залишали візитівки, розпитували про деякі нещодавні події, - розповідає керівник сектору дільничних інспекторів міліції Любарського РВ УМВС Євген Туман. – Спеціально обрали вихідний, коли більшість людей вдома. А неподалік місця події звернули увагу на характерний запах ацетону. Ми навіть не відразу зрозуміли, звідки він йде.

Коли ж правоохоронці зорієнтувались, в якому напрямі рухатись, у подвір’ї знайшлися нещодавно зірвані рослини маку. А далі - більше. У будинку двоє місцевих жителів, віком до 30 років, варили опій.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу райвідділу для документування усіх обставин кримінального діяння, а парубків затримали. З будинку вилучили рослини маку, інгрідієнти, приладдя та готовий продукт. Нині речові докази направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Як повідомив начальник Любарського РВ УМВС Михайло Сорока, розпочато кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація – організація місць для незаконного виготовлення наркотичних засобів (ст. 317 ККУ) та незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту (ст. 309 ККУ). Молодикам може загрожувати покарання від значних сум штрафів до позбавлення волі на термін до 5 років.
У Любарському районі дільничні у ході "Візиту" виявили наркопритон
У Любарському районі дільничні у ході "Візиту" виявили наркопритон

СЗГ УМВС України
в Житомирській області

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: