На Житомирщині правоохоронці виявили понад 80 наркоплантацій » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині правоохоронці виявили понад 80 наркоплантацій

Автор: news_maker від 14-07-2014, 20:54, переглядів: 1 335

На Житомирщині правоохоронці виявили понад 80 наркоплантацій

У регіоні тривають оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на виявлення незаконних посівів маку та конопель. Працівники міліції виявили та спололи більш ніж 11 тисяч нарковмісних рослин, висіяних на присадибних ділянках жителів області.

Наразі правоохоронці здійснюють подвірні обходи домогосподарств та оглядають присадибні ділянки щодо наявності можливих заборонених посівів. Окрім того, працівники міліції виявляють та знищують самосійні ділянки, на яких проросли нарковмісні рослини.

Так, тільки упродовж однієї доби дільничні інспектори міліції у різних районах області виявили 6 таких випадків. На Ружинщині дві односельчанки висіяли на городах понад 200 рослин снодійного маку, на Овруччині з присадибних ділянок трьох жительок с. Малого Кобилина вилучили більш, ніж півтисячі рослин, а в Ємільчинському районі макову ділянку з 200 рослинами виплекала місцева пенсіонерка.

Усе вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, після висновків фахівців якого й буде дано остаточну правову кваліфікацію кожному з випадків.

За словами т.в.о. начальника відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС області В’ячеслава Безпрозванного, за півтора місяці, відколи тривають оперативно-профілактичні заходи, правоохоронці виявили понад 80 фактів незаконних посівів нарковмісних рослин на присадибних ділянках жителів Житомирщини. Більша частина таких своєрідних грядок – макові, а 30% - зарості конопель. Загалом працівники міліції спололи понад 11 тисяч рослин.

Нині триває розслідування кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Окрім того, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років (ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України).

Наталя Тимчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: