У Житомирі маркуватимуть товари зображенням країни виробника » Новини Житомира
 
 


У Житомирі маркуватимуть товари зображенням країни виробника

Автор: news_maker від 30-07-2014, 17:05, переглядів: 1 430

У Житомирі маркуватимуть товари зображенням країни виробника

Відповідний проект рішення виконавчого комітету запропонував для обговорення член виконкому Дмитро Ткачук. Зокрема, у проекті документу рекомендується суб’єктам господарювання сфери торгівлі при наданні інформації про продукцію на цінниках поруч з написами щодо ціни розміщувати графічне кольорове зображення прапора країни-виробника.

29 липня 2014 року у сесійній залі міської ради відбулися обговорення зазначеного питання. Так, до обговорення запрошувалися суб’єкти господарювання, представники ЗМІ, громадськість міста.

Дмитро Ткачук зауважив, що рішення виконавчого комітету носитиме рекомендаційний характер: «Воно не є зобов’язуючий. Цим рішенням ми звертаємося до сумління підприємців. Яке саме зображення буде на ціннику, чи то буде просто збільшено шрифт напису на продукції українського виробника – на розгляд суб’єкта господарювання».

Усі присутні підтримали даний проект рішення.

В.о.міського голови Любов Цимбалюк зазначила, що дане рішення – це крок на шляху підтримки українського товаровиробника, тому у першу чергу треба маркувати місцеві продукти: «Це спільна кампанія влади і торгових мереж підтримки місцевого виробника. Адже купівля українських товарів – це бюджет України, наші зарплати, податки».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: