У Новограді-Волинському відбувся І арт-графіті фестиваль «Розмалюймо Україну» » Новини Житомира
 
 


У Новограді-Волинському відбувся І арт-графіті фестиваль «Розмалюймо Україну»

Автор: news_maker від 3-08-2014, 15:01, переглядів: 2 101

У Новограді-Волинському відбувся І арт-графіті фестиваль «Розмалюймо Україну»

У рамках відзначення щорічного Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» у Новограді-Волинському відбувся І арт-графіті фестиваль «Розмалюймо Україну».

Презентували захід, організований громадською організацією «Мережа навчальних закладів міста Новограда-Волинського» та управлінням у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, у приміщенні Молодіжного центру. Фестиваль проходив за підтримки та ініціативи міського голови Володимира Загривого за сприяння департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації.
На презентації як співорганізатори були присутні заступник міського голови Сергій Колотов, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Алла Виговська, голова ГО «Мережа навчальних закладів міста Новограда-Волинського» Лариса Капчинська, графіті-художники, а також волонтери та представники засобів масової інформації.
Кожного року у різних країнах світу проводяться різноманітні фестивалі, на яких графіті-художники змагаються в майстерності та обмінюються досвідом. В нашій країні графіті бере свій початок в 90-х роках і тому є порівняно молодим видом мистецтва, а також доступним засобом самовираження. В рамках підготовки заходу у Новограді-Волинському було розроблено відповідну концепцію фестивалю, якій передувало вивчення передового досвіду в різних містах України та за кордоном, розроблено сайт та поширено в інтернет мережі інформацію про такі наміри. І вже за відгуками графіті-художників, спільними зусиллями було організовано захід.
До І арт-графіті фестивалю долучилися молоді художники з різних регіонів України (міста Новоград-Волинський, Житомир, Київ, Луцьк, Львів). З 5-ої години ранку розпочали розмальовувати в стилі графіті спеціально підготовлені для цього майданчики – стіни біля Палацу культури ім. Лесі Українки і в парку культури та відпочинку. Серед ідей, які організатори фестивалю запропонували втілити художникам та передати майбутнім поколінням, такі теми як: «Я люблю Україну», «Молодь обирає здоров'я», «Я – українець, я – європеєць», «Збережемо природу для нащадків». Під час проведення заходу було наголошено, що в перспективі планується розфарбувати одну з фасадних сторін Молодіжного центру.
Усім молодим митцям в стилі графіті були вручені сертифікати учасників фестивалю.
Організатори заходу мають надію, що незабаром цей фестиваль набуде міжнародного значення, адже головна мета заходу – засобами сучасного мистецтва привернути увагу громади міста та його гостей до ключових соціальних проблем, підвищення туристичної привабливості міста та залучити молодь до активної громадської позиції та самовираження.
У Новограді-Волинському відбувся І арт-графіті фестиваль «Розмалюймо Україну»

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: