Різниця в цінах на одні і ті ж продукти: від кількох копійок до кількох гривень » Новини Житомира
 
 


Різниця в цінах на одні і ті ж продукти: від кількох копійок до кількох гривень

Автор: news_maker від 11-08-2014, 10:36, переглядів: 1 590

Різниця в цінах на одні і ті ж продукти: від кількох копійок до кількох гривень

Завітавши зі списком необхідних продуктів у кілька житомирських маркетів та ще на ринок, можна витратити 160 грн і при цьому зекономити як мінімум 25.

Ми ж спробуємо зекономити на продуктах, придбавши їх там, де дешевше, а не де зручніше. Як відомо, ціни в маленьких магазинах, супермаркетах і на ринку можуть відрізнятися досить суттєво. І навряд чи вдасться знайти таку торгову точку, де можна придбати дешевше все. Як правило, у кожному магазині свої акції, пропозиції і, як результат, нижчі ціни на певні продукти. Щоб зрозуміти, скільки грошей можна зекономити, зробивши закупку там, де дешевше, ми пройшлися по кількох житомирських супермаркетах з тих, що розташовані поблизу домівки, зі списком необхідних продуктів. Запланували купити такі продукти: пакет молока житомирського виробництва, олію, солодковершкове масло, по пачці гречки, рису, макаронних виробів, по кілограму помідорів, огірків, картоплі, кілограм курячого філе, буханку хліба, батон і 6 літрів питної води. А щоб не забувати, де, що і почому, записували і порівнювали.
Почнемо з молока виробництва "Рудь" жирністю 2,5%, 900 г. Найдешевшим воно виявилося у "Каравані" - 7,4 грн. Якби купила у першому найближчому магазині, могла б переплатити як мінімум 40 коп. ("Вопак" - 7,45 грн; "Караван" - 7,40; "Квартал" - 7,68; "АТБ" - 7,79 грн).
Моя улюблена олія "Олейна" у маркетах майже не відрізняється в ціні, тому на ній могла б зекономити лише 10 коп. ("Караван" - 18 грн; "Квартал" - 17,95; "АТБ" - 17,89 грн). Проте знайомий підказав, що на Сінному ринку пляшку "Олейни" можна придбати всього за 16,25 грн. Отож 15 додаткових хвилин пішки - і економія вийшла майже 2 грн.
Якби масло вершкове "Селянське" купила у "Кварталі", то зекономила б більше 1 грн ("Квартал" - 15,41 грн; "АТБ" - 16,69; "Вопак" - 15,99 грн). Але на ринку побачила "Фаворит", який мене теж цілком влаштовує, за 14 грн. Економія ще майже 1,5 грн.
На ціну гречки впливає її якість та виробник. Пам'ятаючи про необхідність економити, купую нефасовану у "Каравані", економлю дві, а то й 3 грн ("Караван" - 8,99 або 8,14 грн; "Вопак" - 10,02 або 12,65; "АТБ" - 8,79 грн).
Найдешевший рис в АТБ, на ньому можу зекономити більше 2 грн ("Вопак" - 11,89; АТБ - 9,55; "Квартал" - 9,79).
Макаронні вироби купую в "АТБ" за 7,29 грн. Плюс 1,5 грн ("Караван" - 7,98 ("Хуторок"); "АТБ" - 7,29; "Вопак" - 8,99 грн).
Овочі значно відрізняються і за якістю, і в ціні, тому порівнювати їх не зовсім доречно. Я зупиняюся на помідорах по 3,99 грн, огірках по 8,29 ("АТБ"). Можна було придбати відповідно за 7 і 10 грн. Додаю до своєї скарбнички ще 5 грн.
Філе куряче купую за 40,25 грн у спеціалізованому м'ясному магазинчику, хоча, скажімо, у "Кварталі" бачила за 44,59 грн. Економлю майже
4 грн.
Питну воду найдешевшу знайшла у "Каравані" ("Вопак" - "Аква-лайф" (6 л) - 14,99 грн; "Питна" - 13,99; "АТБ" - 11,89; "Квартал" - 10,12; "Караван" - 11 грн). Проте ті ж 6 літрів "Талої води" можна купити по 50 коп. за літр. Економлю вже не 4, а цілих 8 грн.
Тепер про хліб. Виявляється, і на хлібі можна економити, якщо знайти, де його продають найдешевше. Хліб відрізняється виробником, вагою, борошном, з якого виготовлений. Найдешевший "супермаркетівський" обідній хліб цього дня потрапив мені під руку у "Вопаку" (4,21 грн), батон - у "Кварталі" (4,32 грн). На кожній хлібині зекономила приблизно по 50 коп. (Такий же "Обідній" бачила за 4,10 і 4,70 грн).
Тепер наголосимо, що магазини я обійшла далеко не всі, тому варіанти цін могли бути ще вигіднішими. Окрім того, година була вечірня, тож, можливо, десь дешевші продукти вже розібрали. Можливо, я чи мої помічники не всюди розгледіли точну вагу, яка теж впливає на ціну. Також відрізнялися виробники і різною була якість продуктів. Десь була дешевшою альтернатива, але я до неї не дійшла (скажімо, до Житнього ринку мені добиратися не дуже зручно, хоча деякі продукти там напевне коштують дешевше). Тож маємо розуміти відносність усіх підрахунків.
Але маємо те, що маємо. Придбавши запланований набір продуктів не у першому ліпшому чи ближчому магазині, а трохи помандрувавши околицею, я зекономила приблизно 25 грн. Начебто не так і багато, але зайвими вони не будуть - на них можна ще докупити невеликий шмат сала або півкілограма м'яса.

Т. ІВНІНА газета "Эхо"

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: