У Коростені правоохоронці вилучили 70 ящиків контрафактної кави » Новини Житомира
 
 


У Коростені правоохоронці вилучили 70 ящиків контрафактної кави

Автор: news_maker від 12-08-2014, 09:38, переглядів: 1 022

У Коростені правоохоронці вилучили 70 ящиків контрафактної кави

Оперативники Управління боротьби з економічною злочинністю УМВС Житомирщини запобігли розповсюдженню у торгівельній мережі фальсифікованої під відому торгівельну марку кави, вилучивши її зі складських приміщень. За цінами виробника загальна вартість контрафакту складає понад 70 тисяч гривень. Триває досудове розслідування.

Під час проведення спеціальних заходів правоохоронці перевіряли одне зі складських приміщень на ринку у м. Коростені.

- У нас були відомості про появу у райцентрі контрафактної продукції, розповідає начальник УДСБЕЗ УМВС Сергій Вязмікін. – Відтак оперативна інформація не лише підтвердилась, але й поповнилась документальними свідченнями.

На момент перевірки до складського приміщення саме під’їхало авто, водій якого й був постачальником продукції сумнівного походження. Тож, окрім уже виявлених на складі кількох пакунків, оперативники вилучили ще кілька десятків ящиків кави у м’якій упаковці та в скляних банках.

Загалом за цінами виробника така кількість продукції вартує понад 73 тисяч гривень.

Як з’ясувалось, постачальником сумнівної продукції є 32-річний житель обласного центру. На запитання правоохоронців чоловік розповів, що придбав каву у Житомирі для власного спожитку.

Втім нині оперативники перевіряють ще кілька торгівельних місць, через які, за їх інформацією, чоловік реалізовував контрафакт.

- Уже за зовнішнім виглядом, якщо бути уважним, можна помітити підробку, - продовжує керівник УДСБЕЗ Сергій Вязмікін. – Упаковка має поліграфію надзвичайно низької якості, що має відразу занепокоїти покупця. Пам’ятайте, що, обираючи продукцію сумнівного походження, ви ризикуєте власним здоров’ям та близьких вам людей. Така економія коштів може занадто дорого обійтись у подальшому.

Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару ) Кримінального кодексу України. Винуватцю може загрожувати покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

Уся продукція була вилучена, призначено відповідні експертні дослідження.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: