В Житомирській області помер найвищий житель планети Леонід Стадник » Новини Житомира
 
 


В Житомирській області помер найвищий житель планети Леонід Стадник

Автор: news_maker від 25-08-2014, 15:56, переглядів: 2 280

В Житомирській області помер найвищий житель планети Леонід Стадник

24 серпня, в селі Подолянці Чуднівського району Житомирської області помер найвищий житель Землі Леонід Стадник.
Про це розповіла власний кореспондент Житомирського обласного радіо, уродженка смт Чуднів Людмила Семенюк. Стаднику було 44 роки, причина смерті мовою медиків - крововилив в гормонопродукуючу пухлину гіпофізу головного мозку.
«Я зараз займаюся організацією похорону, так як мій батько був у добрих стосунках з цією людиною», - розповіла Людмила Семенюк.
Як відомо, велетень, чий зріст перевищував 2,5 метри, не був здоровою людиною - після відмороження ступнів став інвалідом 1 групи, переніс не одну операцію на головному мозку. Свого часу працював ветлікарем у колгоспі, але вже багато років вів домашнє господарство, нікуди не виїжджав. Кілька років тому поховав маму, якою дуже дорожив.
Жив у батьківській хаті з сестрою Ларисою. Рекордсмен носив одяг 70 розміру, взуття 62 розміру замовляв на Житомирському протезно-ортопедичному підприємстві. Своє зростання Стадник вважав більше проблемою, ніж предметом гордості. Був добрим і чуйним.
«Він хворів останнім часом. 23 серпня йому вдома стало погано, він сповз з ліжка і не зміг встати. Сестра побігла до сусідів, ті викликали «швидку допомогу». Приїхали житомирські лікарі, консультувалися з лікарем з Києва, який оперував Льоню. Вони забрали його до лікарні, а коли 24 числа я подзвонила, щоб дізнатися про його здоров'я, повідомили, що він тільки що помер ... », - розповіла Людмила Семенюк.
Як відомо, у 2008 році Леонід Стадник категорично відмовився від офіційних вимірювань для підтвердження світового рекорду росту (нинішній рекордсмен - турок Султан Косен - нижче поліського велетня на 10 сантиметрів). В останні роки Стадник жив затворником, відмовлявся зустрічатися з журналістами і найбільше хотів жити «як усі нормальні люди».

За матеріалами Житомир інфо

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: