На освіту знову не вистачає коштів » Новини Житомира
 
 


На освіту знову не вистачає коштів

Автор: news_maker від 28-08-2014, 07:58, переглядів: 1 290

На освіту знову не вистачає коштів

На освіту знову не вистачає коштів і голова облдержадміністрації наполягає – економія коштів не повинна зводитися лише до відпусток педагогів "за свій рахунок".

"За попередніми підрахунками, сьогодні в області для забезпечення стабільного функціонування загальноосвітніх навчальних закладів до кінця року не вистачає близько ста мільйонів гривень. Тому кожному району та місту доведеться приймати рішення щодо економії коштів. Але ці заходи не повинні зводитися лише до відпусток педагогів без збереження заробітної плати. Я буду всіляко наполягати на цьому і контролювати цей процес", – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Машковський під час засідання колегії обласного управління освіти.

Між тим, доведеться ще вирішувати питання опалення шкіл в умовах жорсткої економії газу. І, у зв’язку з цим, переглядати структуру навчального року. Єдиного рішення для області не буде, адже умови в містах і районах різні. Наприклад, в північних районах Житомирщини майже всі освітні заклади переведені на опалення альтернативними видами палива і економія газу на режимі їх роботи позначитися не повинна. А якщо говорити про міста, тут думатимуть, скажімо, про переведення на шестиденку. Але в кожному закладі окремо, законом це передбачено:
"Вже сьогодні ми повинні бути готовими, що доведеться вносити зміни до структури навчального року. Ми рекомендуємо всім місцевим органам влади діяти відповідно до статті 16 Закону України "Про загальну середню освіту", якою передбачено, що структура навчального року і тривалість навчального тижня встановлюються загальноосвітнім закладом за погодженням з відповідним органом управління освітою. Рішення мають прийматися в кожному районі та місті, виходячи з місцевих умов", – зазначив голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: