У Житомирі 239 курсантів склали Військову присягу на вірність українському народові » Новини Житомира
 
 


У Житомирі 239 курсантів склали Військову присягу на вірність українському народові

Автор: news_maker від 30-08-2014, 17:07, переглядів: 1 944

У Житомирі 239 курсантів склали Військову присягу на вірність українському народові

«Вступаю на військову службу і урочисто присягаю українському народові завжди бути йому вірним і відданим, обороняти Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканість, сумлінно і чесно виконувати військовий обов’язок, накази командирів, неухильно додержуватися Конституції України та Законів України, зберігати державну таємницю, присягаю виконувати свої обв’язки в інтересах співвітчизників, присягаю ніколи не зрадити українському народові», – такі слова Військової присяги виголосили 239 курсантів, які навчатимуться у Житомирському військовому інституті ім. С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій.
30 серпня курсанти набору 2012, 2013 та 2014 років Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова урочисто склали військову присягу. На свято до майбутніх офіцерів завітали голова облдержадміністрації Сергій Машковський, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, секретар Житомирської міської ради Любов Цимбалюк і народний депутат України Рустам Раупов.
«Сьогодні в нашому військовому інституті, якому цьогоріч виповнюється 100 років, велике свято: черговий потужний загін майбутніх офіцерів стає до лав захисників Вітчизни, приймаючи Військову присягу. Це важлива подія не лише для інституту, але й для нашого міста, області та всієї України. Ви демонструєте всьому світу здатність нашої держави захистити свою територіальну цілісність і незалежність. Саме ті напрями, які ви опановуватимете в інституті, належать до пріоритетних із забезпечення обороноздатності держави. За вами – сучасність і майбутнє», – наголосив начальник Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій генерал-майор Юрій Даник, звертаючись до курсантів.
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський зазначив, що пишається тим, що високопрофесійних військових офіцерів виховують саме на Житомирщині. Наш військовий інститут є одним із найсучасніших і найпотужніших навчальних закладів в Україні. На базі інституту можливо відновити та повернути втрачені позиції Житомира та Житомирської області в стратегічному напрямку – військовому.
«Складання Військової присяги – непорушне та недоторкане слово для кожного військовослужбовця, ціна якому – більша за життя. Цю істину щодня доводять українські військові, захищаючи незалежність України на сході. Впевнений, що кожен із вас буде сумлінно виконувати свій службовий обов’язок в ім’я України. Ви будете захищати український народ, станете надійною опорою у розбудові незалежної Української держави та її Збройних Сил», – наголосив очільник області.
За особисту мужність та героїзм, проявлені під час виконання спеціальних завдань в ході антитерористичної операції, зразкове виконання військового обов’язку, вірність Військовій присязі та високий професіоналізм генерал-майору Юрію Данику та співробітникам військового інституту Сергій Машковський вручив цінні подарунки та пам’ятні знаки.
Володимир Арешонков нагородив почесною відзнакою «Честь і слава Житомирщини» Юрія Данника. Посадовець також вручив начальнику військовому інституту полотно, на якому на фоні Державного прапору зібрано шеврони військових підрозділів, батальйонів територіальної оборони, які зараз боронять державу.
Курсант І курсу факультету радіотехніки інституту Наталія Осіпчук розповіла, що обрала військову службу, щоб продовжити справу, яку розпочав її батько.
Випускники Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова виконують службовий обов`язок у різних підрозділах Збройних Сил України. Наразі вони беруть участь в антитерористичній операції на сході України та захищають нашу державу. Юрій Даник повідомив, що цього року кілька десятків учасників АТО вступили на навчання до Житомирського військового інституту.
Після складання курсантами Військової присяги відбулася демонстрація реагування на напад на військовий об’єкт, дій антитерористичного загону спецпризначення з використанням новітніх засобів моніторингу бойової обстановки та корегування вогню, використання безпілотних літальних апаратів.
У Житомирі 239 курсантів склали Військову присягу на вірність українському народові
У Житомирі 239 курсантів склали Військову присягу на вірність українському народові
У Житомирі 239 курсантів склали Військову присягу на вірність українському народові
У Житомирі 239 курсантів склали Військову присягу на вірність українському народові

У Житомирі 239 курсантів склали Військову присягу на вірність українському народові

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: