У Житомирі презентували новий твердосплавний утилізаційний котел » Новини Житомира
 
 


У Житомирі презентували новий твердосплавний утилізаційний котел

Автор: news_maker від 3-09-2014, 08:03, переглядів: 1 488

У Житомирі презентували новий твердосплавний утилізаційний котел

Це обладнання може виробляти теплову енергію, спалюючи побутові відходи будь-якого походження, в тому числі і тваринного, і при цьому не забруднювати атмосферу. Розробив унікальний апарат Петро Побережний і вже встиг отримати на нього сертифікат на найпрестижнішій міжнародній виставці у Китаї.

"Унікальний агрегат, але це перша сходинка нашої роботи. Це сучасна утилізаторська піч, потужністю 80 квт., що вже працює і серійно випускається. В основному, використовується для опалення. Тобто якщо ми сьогодні говоримо про енергозаміщення, то ця піч може використовуватися для обігріву промислових приміщень, офісу, школи, дитячі будинки", – розповів Петро Побережний.

До слова, небезпечні викиди в атмосферу таких розробок не перевищують допустимих норм, що підтвердили відповідні заміри. Говорить представник екологічного центру Ольга Максименко: "Концентрація не перевищує порогові значення. Оксид вуглецю 10 мг на метр кубічний при нормативі 250 мг і оксиду азоту у нас до 100 мг на метр кубічний при нормативі 500". Також, за словами розробника, незабаром він представлятиме подібну піч і для побутових приватних потреб.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: