Нове медичне обладнання з'явилося в обласному діагностичному центрі » Новини Житомира
 
 


Нове медичне обладнання з'явилося в обласному діагностичному центрі

Автор: news_maker від 7-09-2014, 09:06, переглядів: 1 427

Нове медичне обладнання з'явилося в обласному діагностичному центрі

Ось вже два тижні лікарі опановують новий стаціонарний цифровий ультразвуковий апарат експертного класу. Обладнання із такими функціями немає в жодній клініці області, каже головний лікар обласного медичного консультативно-діагностичного центру Валентина Дімова.

Йдеться про технологію еластографія, яка з точністю до 95% дає діагноз новоутворень в організмі людини – чи є вони доброякісними, чи злоякісними.

"Цей апарат дає змогу виявляти вузли в щитовидній, молочних залозах і виявляти їх характеристику – чи є вони доброякісними, чи навпаки. Головне, що при такий дослідженнях не потрібно робити пункцію". "Сьогодні при виявлені якогось новоутворення більше одного сантиметру або неправильної форми на тілі людини спеціальною голкою проникають в це утворення і беруть клітину на дослідження. Тепер нам цього робити не потрібно – ультразвуковий апарат все розкаже про це утворення сам. А ще, що дуже важливо, апарат має великий ступінь захисту лікарів від випромінювання", – додав Володимир Косенюк, обласний позаштатний спеціаліст з ультразвукової діагностики.

За два тижні роботи ультразвукові обстеження на новому апараті пройшли вже майже три сотні людей.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: