6,5 млн грн з обласного бюджету спрямують на соціальну підтримку переселенців зі сходу України та учасників АТО » Новини Житомира
 
 


6,5 млн грн з обласного бюджету спрямують на соціальну підтримку переселенців зі сходу України та учасників АТО

Автор: news_maker від 11-09-2014, 18:34, переглядів: 1 404

6,5 млн грн з обласного бюджету спрямують на соціальну підтримку переселенців зі сходу України та учасників АТО

Під час 27-ї сесії обласної ради шостого скликання депутати затвердили Програму соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2014 році. За це рішення проголосували 85 народних обранців.
Реалізація нової Програми передбачає фінансування з обласного бюджету у сумі 6,5 млн грн.
«500 тис. грн буде спрямовано для надання матеріальної допомоги переселенцям зі сходу України, 4 млн грн – на відшкодування підприємствам, установам і організаціям за фактично понесені витрати, пов’язані з тимчасовим проживанням громадян, та 2 млн грн – для забезпечення проведення лікування та медичної реабілітації військовослужбовців області, котрі брали участь в АТО», – конкретизувала директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна.
Разом і з тим, посадовець зазначила, що на сьогодні до Житомирської області прибуло 4046 громадян із тимчасово окупованих територій і районів проведення антитерористичної операції.
«Серед них – 835 осіб із особливими потребами та людей похилого віку, 1490 дітей. Зокрема з Донецької та Луганської областей переїхала 3891 особа, а з Автономної Республіки Крим – 225. Із них 815 громадян наразі проживають в комунальних установах і закладах нашої області. 279 осіб поселились у готелі „Житомир“, 375 – у дочірньому підприємстві „Санаторій для батьків з дітьми “Тетерів”“, 60 – у спортивно-оздоровчому таборі „Олімпієць“, 13 – у санаторії „Дениші“, 45 – у готелі „Спортивний“. Крім того, ще 3227 переселенців зі сходу України зупинилися у родичів і друзів», – прокоментувала посадовець.
Нагадаємо, що відповідно до рішення минулої сесії обласної ради № 1221 від 26.06.2014 р., була затверджена Програма соціальної підтримки громадян, які прибувають з Автономної Республіки Крим та східних областей України. На її реалізацію було виділено 2 млн грн.
«На останньому засідання робочої групи ми розглянули ще п’ять заяв стосовно надання матеріальної допомоги переселенцям. Наразі розробляється відповідний проект розпорядження голови облдержадміністрації. Крім того, згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 01.08.2014 р р. № 210, підприємствам, установам і організаціям за фактично понесені витрати, пов’язані з тимчасовим проживанням громадян, вже відшкодовано 326 тис. 200 грн», – сказала директор профільного департаменту.
У своєму виступі Галина Корінна також висловила особливу вдячність волонтерам, спонсорам і представникам громадських організацій за високу громадянську позицію та співпрацю. Зокрема вона подякувала членам Всеукраїнського об’єднання «Центр реабілітації „Шпиталь Майдану“» за допомогу військовим частинам і сприяння у вирішенні соціально-побутових проблем переселенців зі сходу України, котрі тимчасово проживають на Житомирщині.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: