Четверо держслужбовців Житомирщини підвищуватимуть кваліфікацію у Німеччині » Новини Житомира
 
 


Четверо держслужбовців Житомирщини підвищуватимуть кваліфікацію у Німеччині

Автор: news_maker від 12-09-2014, 17:08, переглядів: 1 758

Четверо держслужбовців Житомирщини підвищуватимуть кваліфікацію у Німеччині

Європейська Академія Берліну у рамках проекту Німецько-Української академії ефективного управління та розширення громадянських прав у Європі «AGREE» планує навчальну програму, яка фокусуватиметься суто на українських інтересах та відповідатиме найновішим фаховим і педагогічним стандартам якості. Службовці органів державної влади та місцевого самоврядування Житомирщини стануть слухачами семінарів, які ця організація проводить за дорученням Міністерства закордонних справ Німеччини.
З метою обговорення напрямів взаємовигідної співпраці між Житомирщиною та Німеччиною, голова облдержадміністрації Сергій Машковський 12 вересня зустрівся з директором Європейської Академії Берліну Професором Доктором Екарт Штратеншульте.
Основна мета проекту «AGREE» охоплює принципи ефективного управління, сприяє обміну новітнім досвідом і базується на аналізі потреб українських партнерів.
«Євроінтеграційний напрям розвитку залишається пріоритетним для України та, зокрема, Житомирської області. Тому для нас важливо переймати досвід європейських країн», – зазначив Сергій Машковський на початку зустрічі.
Зі свого боку, Екарт Штратеншульте зазначив, що керівництво Федеративної Республіки Німеччина надає великої уваги подіям в Україні та намагатиметься всіляко підтримувати нашу державу у різних напрямах її розвитку. Одним із варіантів такої допомоги є семінари підвищення кваліфікації для державних службовців.
«Для зручності слухачів заняття будуть супроводжуватися синхронним перекладом українською мовою. Таким чином, ми зможемо охопити й тих державних службовців, котрі не володіють німецькою або англійською мовами, але при цьому виконують важливі функції в органах державної влади. Фінансування всіх заходів, пов’язаних із навчаннями, включно з оплатою перельоту в обидва кінці забезпечує німецька сторона», – пояснив директор Європейської Академії Берліну.
Міністерство закордонних справ Німеччини та Німецький Бундестаг зацікавлені у тому, щоб якнайшвидше втілити у життя проект «AGREE».
На перспективу – аналогічні семінари будуть відбуватися протягом кількох наступних років. Зокрема, до кінця цього року планується проведення п’яти багатотижневих семінарів для державних службовців.
Перше таке заняття стартує 28 вересня цього року. До заявленої дати керівництво Житомирської облдержадміністрації має подати список із чотирьох державних службовців середньої ланки, котрі найближчим часом поліпшуватимуть свій професійний рівень у Берліні.
Німецька сторона пропонує практично орієнтоване наповнення семінару. Екарт Штратеншульте зауважив, що вони не мають каталогу певних тем, які прагнули б нав’язувати. Навпаки – представники Європейської Академії Берліну формуватимуть навчальний курс на основі пропозицій українських колег.
Вислухавши іноземних партнерів, голова облдержадміністрації Сергій Машковський подякував їм за ініціативу та бажання налагоджувати співпрацю.
«Дуже приємно, що керівництво Німеччини звернуло увагу на таку важливу справу, як навчання державних службовців. Наступного вівторка, 16 вересня, ми заявимо до участі у семінарах чотирьох співробітників облдержадміністрації. Найбільш актуальними темами сьогодення для України є децентралізація державної влади та енергозбереження. Тож саме їх, перш за все, ми пропонуємо інтегрувати у програму занять», – резюмував очільник Житомирщини.
Участь у зустрічі також брали перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Зінаїда Янченко та асистент проекту «AGREE» Оксана Чебан.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: