У Житомирі міліція розслідує факт зловживань на суму близько 30 млн грн » Новини Житомира
 
 


У Житомирі міліція розслідує факт зловживань на суму близько 30 млн грн

Автор: news_maker від 17-09-2014, 18:39, переглядів: 1 273

У Житомирі міліція розслідує факт зловживань на суму близько 30 млн грн

Слідчим управлінням УМВС України в області проводиться досудове розслідування кримінального провадження за викритими фактами тіньового постачання скрапленого газу з подальшою його реалізацією державним підприємствам по завищеним цінам. Різниця у вартості придбаного у підставних фірм палива й згодом проданого установам склала понад 30 мільйонів гривень.
У ході досудового розслідування, розпочатого за ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, встановлено, що дочірнє підприємство одного з ВАТ у результаті тендерних процедур упродовж 2012-2014 років стало постачальником скрапленого газу пропан-бутан низці державних установ області.
Оперативники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС установили канали надходження палива до дочірнього підприємства. Так, з’ясувалося, що у 2013-2014 роках газ надходив від товариства, яке його отримало за зниженими цінами у зв’язку з призначенням – для потреб населення, а у по дальшому продавали за більшою вартістю, як для автомобільного транспорту. Відтак підприємство-постачальник отримало лише у жовтні 2013 року понад 7 тисяч тонн скрапленого газу, який згодом продали дочірньому підприємству. При цьому різниця вартості склала понад 30 мільйонів гривень.
У подальшому вказаний газ було реалізовано через мережу автозаправних станцій.
Водночас встановлено, що обидва підприємства-постачальники сформували податковий кредит на свою продукцію, використовуючи фіктивні фірми.
Також у ході розслідування з’ясувалось залучення до тендерних торгів «технічних» учасників з метою гарантування перемоги дочірнього підприємства.
Нині у рамках кримінального провадження відповідно до постанови суду проводиться обшук в офісі дочірнього підприємства з метою вилучення речових доказів протиправної діяльності.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: