Житомирська хорова капела "Орея" з найвищими регаліями повернулась з європейського турне » Новини Житомира
 
 


Житомирська хорова капела "Орея" з найвищими регаліями повернулась з європейського турне

Автор: news_maker від 22-09-2014, 18:22, переглядів: 1 621

Житомирська хорова капела "Орея" з найвищими регаліями повернулась з європейського турне

Тепер колектив готується виконати моцартівський "Реквієм" у Чернівцях. Відповідальний виступ на 62-му Міжнародному поліфонічному конкурсі ("Guido d'Arezzo") в італійському місті Ареццо завершився для "Ореї" перемогою в п'яти номінаціях та отриманням "Гран-прі". Серед 18 колективів з різних країн світу житомиряни отримали вищі оцінки і від вимогливого журі, і від публіки.
"Сподівався, але такого високого результату все ж не очікував, – зізнається головний диригент капели Олександр Вацек. – Звичайно, піврічна ретельна підготовка до конкурсу мала принести свої плоди, водночас, на конкурсах такого рівня успіх передбачити неможливо. Для мене це також несподіванка. Щось я чекав, знав, що якийсь шанс є. Але в світі все так швидко міняється і важко якісь прогнози робити. Наприклад, ті хори, що були слабі, коли приходить новий керівник починають працювати, як навіжені, ростуть і вся картина змінюється. Звичайно, ми дуже раді, щасливі, бо такого успіху ще не було. Але молилися відверто і я знав, що цю перемогу нам треба. Ми співаємо, ми розкриваємо своє серце, ми показуємо, які ми є: ми хочемо миру, дружби, любові".

Перемога "Ореї" на конкурсі в італійському Ареццо – не лише престижна оцінка європейської якості й творчої форми колективу, це також і квиток на наступний, найвищий рівень хорових змагань. Житомирська капела автоматично отримала запрошення на "Гран-прі Європа" де змагаються переможці шістьох найавторитетніших хорових конкурсів "Старого Світу". Але це вже перспектива на новий рік. Цієї ж осені у планах "Ореї" виступити на фестивалі духовної музики в Страсбурзі. В Україні – також цікавий і масштабний проект. В Чернівцях "Орея" виступить з великою програмою, де у другій частині концерту разом із місцевим філармонічним хором (на 60 голосів) виконає "Реквієм" Моцарта:
"В них є винятковий симфонічний оркестр, який гастролює по Італії, по всьому світу. І мені запропонували, щоб я диригував і цим оркестром і обома хорами. У першому відділі буде західна музика, яку, зазвичай, не співають в Україні, а "Орея" – співає. І ми разом з чернівецьким хором, а це буде величезний хор, який буде стояти по всьому периметру філармонії, виконаємо у першому відділенні західну музику від старовинної до модернової, а у другому відділі буде з симфонічним оркестром "Реквієм" Моцарта". Вже відома і дата виступу – Чернівецька філармонія чекає на "Орею" 31 жовтня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: