До кінця року Житомирський бронетанковий завод відновить 136 одиниць бойової техніки » Новини Житомира
 
 


До кінця року Житомирський бронетанковий завод відновить 136 одиниць бойової техніки

Автор: news_maker від 23-09-2014, 16:42, переглядів: 1 498

До кінця року Житомирський бронетанковий завод відновить 136 одиниць бойової техніки

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» 23 вересня відвідали Міністр оборони України Валерій Гелетей, голова облдержадміністрації Сергій Машковський та заступник генерального директора державного концерну «Укроборонпром» Олександр Стеценко.
Міністр оборони в рамках робочого візиту оглянув потужності підприємства, ознайомився з роботою працівників заводу та дійшов висновку, що Житомирський бронетанковий завод здатен виконувати поставлені Міністерством оборони завдання.
«Цьогоріч Міністерство оборони України підписало оборонне замовлення із житомирським заводом на суму більше 280 млн. грн. Впевнений, що ви зробите все необхідне, щоб якість була бездоганна, а робота виконана своєчасно», - наголосив Валерій Гелетей.
Міністр оборони України також подякував працівникам, які в передових групах виїжджали в зону проведення антитерористичної операції і забезпечували ремонт техніки майже в бойових умовах. Він наголосив, що вкрай важливо, аби в цей час кожен із нас розумів своє місце в обороні нашої держави. Високопосадовець запевнив працівників, що співпраця Міністерства із заводом буде продовжена й надалі.
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський повідомив, що наразі Житомирський бронетанковий завод завантажений більше, ніж на 100%, та працює в дві-три робочі зміни. На заводі відновленням та ремонтом техніки займається більше 500 робітників. Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» входить до Державного концерну «Укроборонпром», в складі якого виконує замовлення Міністерства оборони України та іноземних замовників.
«Завод готує БМП-2 та БРМ-1 для Міністерства оборони України на державне замовлення, працює у відновленні техніки та озброєння для Національної гвардії України», - зазначив заступник генерального директора державного концерну «Укроборонпром» Олександр Стеценко.
Випущені БМП-2 і БРМ-1 одразу будуть поставлені до українських військ. Згідно з договором з Міноборони на заводі до кінця року повинні відновити та модернізувати 136 одиниць техніки. На сьогодні вже поставили в зону АТО 30 машин. Відновлення однієї одиниці техніки вартує 200-300 тис. грн. Про це проінформував журналістів Олександр Стеценко.
Він також повідомив, що всіма підприємствами державного концерну «Укроборонпром» було відновлено вже більше 1400 одиниць техніки.
Міністр оборони України Валерій Гелетей наголосив, що у Міністерства є вибір відремонтувати десять танків чи придбати один. Тому в таких умовах обирається кількісний показник для того, аби забезпечити технікою українське військо. Житомирський бронетанковий завод наочно демонструє, що у нас є техніка і підприємства, які можуть відремонтувати та виготовити необхідне озброєння, щоб захистити територіальну цілісність України.
Довідково: державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» є одним із найбільших в промисловій галузі Житомирської області. На підприємстві налагоджено замкнений цикл ремонту 18 типів машин, серед яких БМП, БТР, БРДМ, БМД і БТРД різних модифікацій. Крім цього, завод виробляє продукцію народногосподарського призначення, серед якої теплогенератори, плуги, а також здійснює капітальний ремонт двигунів с/г техніки тощо.
Наразі завод є одним із провідних українських підприємств, що здійснює капітальний ремонт та глибоку модернізацію гусеничної бойової техніки та виготовляє сучасні бойові модулі для БМП, яка направляється в зону АТО.
13 виїзних бригад Житомирського бронетанкового заводу ремонтують бронетанкову техніку у військових частинах. Загалом за весь час АТО завод вже відремонтував 400 одиниць техніки, яка була задіяна в АТО та потребувала ремонту.
До кінця року Житомирський бронетанковий завод відновить 136 одиниць бойової техніки
До кінця року Житомирський бронетанковий завод відновить 136 одиниць бойової техніки
До кінця року Житомирський бронетанковий завод відновить 136 одиниць бойової техніки

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: