Коростенська міліція з'ясовує походження і маршрут деревини, яка перевозилася без жодних документів » Новини Житомира
 
 


Коростенська міліція з'ясовує походження і маршрут деревини, яка перевозилася без жодних документів

Автор: news_maker від 24-09-2014, 11:23, переглядів: 1 486

Коростенська міліція з'ясовує походження і маршрут деревини, яка перевозилася без жодних документів

Під час спільного рейду, проведеного оперативниками служби боротьби з економічною злочинністю, працівниками ДАІ Коростенщини та екологічної інспекції області, були виявлені факти перевезення лісопродукції без відповідних документів на вантаж. Нині в рамках відкритого кримінального провадження тривають відповідні перевірки.
У Коростенському районі працівники Державтоінспекції разом з представниками екологічної служби для перевірки документів зупинили вантажівку «Урал» під керуванням жителя райцентру. У вантажному відсіку водій перевозив лісопродукцію, проте жодних документів, які б указували на походження деревини та легальність її здобуття, у чоловіка не виявилося. Тож за таких обставин на місце зупинки транспортного засобу було викликано слідчо-оперативну групу для документування виявленого факту.

Згодом ще один вантажний ЗІЛ, щільно укомплектований кругляками свіжозрізаних стовбурів сосни, правоохоронці зупинили у самому райцентрі. У керманича також не виявилося документації на вантаж, та й пояснити, звідки і куди везе деревину, він не спромігся.
В обох випадках для подальшого з’ясування всіх обставин транспортні засоби разом з їх водіями та деревиною були доставлені до Коростенського міськвідділу міліції.
– Окрім усього, на кругляках дерев відсутні спеціальні клеймування, які б свідчили про законність порубки дерев або їх реалізації, - пояснює начальник Коростенського МВ УМВС Віктор Калітка. – Тож інформація про події була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньо визначеною правовою кваліфікацією за ст.246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування працівники міліції з’ясовують походження деревини та кінцеві маршрути її перевезення.
За чинним законодавством, подібні дії караються штрафними санкціями, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років з конфіскацією незаконно добутого.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: