На Коростенщині міліціонери затримали серійних злодіїв-автолюбителів » Новини Житомира
 
 


На Коростенщині міліціонери затримали серійних злодіїв-автолюбителів

Автор: news_maker від 25-09-2014, 12:49, переглядів: 1 098

На Коростенщині міліціонери затримали серійних злодіїв-автолюбителів

Близько десятка уже встановлених крадіжок з транспортних засобів на рахунку двох парубків, затриманих цими днями оперативниками карного розшуку Коростенського МВ УМВС Житомирщини. Під час слідчих заходів у хлопців вилучено частину викраденого чужого майна.
Відразу четверо чоловіків у середині вересня звернулися до міського відділу міліції із заявами про крадіжки. Усі потерпілі проживають в одному мікрорайоні міста і двір багатоповерхівок у них спільний.
За словами заявників, саме з нього вечірньої пори і було вчинено крадіжки. 30-річний житель райцентру повідомив про зникнення мопеда “Ямахи” вартістю 3 тисячі гривень. Інший потерпілий розповів міліціонерам, що з його автомобіля «Hyundai» пропали автомагнітола, запасне колесо, сабвуфер, спінінг та стартер – збитку загалом на 2,5 тисячі гривень.
Ще двоє чоловіків заявили про крадіжки з їх «ВАЗівок» відеореєстратора, навігатора, набору інструментів та інших цінних речей.
У всіх випадках, як встановили оперативники на місці події, злодії підбирали ключа до замка водійських дверцят. Проте не лише це вказувало на причетність до крадіжок одних і тих же осіб. Відтак розпочалася кропітка робота по їх встановленню. Уже за тиждень правоохоронці отримали необхідну інформацію і затримали підозрюваних.

- Це двоє місцевих жителів, доволі молоді люди – 21 та 22 років. Хлопці ніде не навчаються і не працюють, - розповів начальник Коростенського МВ УМВС України в Житомирській області Віктор Калітка. – В одного з них за місцем проживання вилучено викрадений мопед, в іншого – частину речей автовласників з переліку заявлених.
Нині триває досудове розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. У ході проведення слідчих дій встановлено причетність парубків до ще, принаймі, двох крадіжок. Із автомобіля «ВАЗ 21073», шляхом пошкодження багажника, було викраденого газову установку, аудіоколонки, запасне колесо, домкрат та набір слюсарних ключів.
Як пояснили затримані, у кожного з них є власні авто і таким чином, тобто злодійством, вони намагалися їх ремонтувати. Свої дії планували заздалегідь, обирали машини, залишені власниками без нагляду у вечірній та нічний час, і шукали необхідні їм речі. Частину викраденого продавали випадковим знайомим, іншу використовували у своїх транспортних засобах. Отримані гроші тратили на розваги.
Серед встановлених фактів протиправних діянь також крадіжка з оселі жителя одного з сіл району.
- Ми не планували туди лізти, так якось вийшло. Само собою, - розповів один із затриманих. – Зірвали навісний замок і забрали телевізор та електроінструмент. Потім думали продати, та не встигли.
Працівники Коростенського МВ УМВС наприкінці вересня зупинили кримінальні діяння хлопців, яким тепер відповідно до чинного законодавства загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 6 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: