Житомир отримав 1,350 млн. євро грантових коштів » Новини Житомира
 
 


Житомир отримав 1,350 млн. євро грантових коштів

Автор: news_maker від 26-09-2014, 20:31, переглядів: 1 131

Житомир отримав 1,350 млн. євро грантових коштів

НЕФКО і Житомир підписали кредитний договір на суму 3 млн. євро, який передбачає впровадження енергоефективних заходів у будівлях бюджетної сфери міста, а саме: у школах і дитячих садочках та у будівлях, що належать Центральній міській лікарні. На практиці проект в основному буде спрямований на встановлення індивідуальних теплових пунктів, утеплення дахів та фасадів, а також заміну старих вікон на нові – енергоефективні.

Проект також співфінансується за рахунок грантових коштів у сумі 1,350 млн. євро, наданих Фондом Східноєвропейського Партнерства з Енергоефективності та Довкілля (Е5Р). Технічна допомога, необхідна для підготовки та впровадження проекту, була надана Шведським Агентством з Міжнародного Розвитку та Співробітництва (Sida) у розмірі 200,0 тис. євро . Проект також підтримується Німецькою організацією з розвитку GIZ. Загальний бюджет інвестиції складає 4,7 млн. євро і НЕФКО є координатором з реалізації проекту.

Впровадження даного проекту надасть місту значні переваги: зменшення споживання газу на 1,5 млн. м3/рік, зниження викидів вуглекислого (CO2) газу на 2700 т. Крім того, підвищення енергоефективності сприятиме зменшенню втрат енергії, що призведе до зниження споживання природного газу, а умови перебування дітей, вихователів та пацієнтів у термомодернізованих закладах бюджетної сфери міста значно покращаться.

Довідка: НЕФКО є міжнародною фінансовою організацією, утвореною п’ятьма країнами Північної Європи: Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією. НЕФКО фінансує екологічні проекти та інвестиції першочергового в Росії, Україні та Білорусі, а також кліматичні проекти у всьому світі.
Фонд Східноєвропейського Партнерства з Енергоефективності та Довкілля (Е5Р) є донорським фондом із загальною вартістю 95 млн.євро, що управляється ЄБРР та направлений на просування енергоефективних інвестицій в Україні та інших країнах Східного Партнерства. Фонд доповнює енергоефективні кредити, надані різними фінансовими організаціями.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: