У вбивстві старенької на Житомирщині міліціонери викрили молодика » Новини Житомира
 
 


У вбивстві старенької на Житомирщині міліціонери викрили молодика

Автор: news_maker від 6-10-2014, 15:26, переглядів: 1 445

У вбивстві старенької на Житомирщині міліціонери викрили молодика

Лише кілька годин знадобилося міліціонерам-оперативникам, аби розкрити цинічне вбивство 86-річної жительки одного з сіл Романівського району. Нині підозрюваний у вчиненні злодіяння затриманий. Триває досудове слідство.

Про виявлення бездиханного тіла літньої господарки в її ж хатині до міліції повідомила поштарка, яка у цей день принесла бабусі пенсію. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Романівського райвідділу міліції.

– Під час огляду тіла загиблої видимих ознак насильницької смерті виявлено не було, - розповідає керівник міліції району Валентин Підгаєцький. – Проте висновок судмедекспертизи засвідчив, що бабуся померла декілька днів тому від асфіксії внаслідок удушення. Також було встановлено, що з її будинку зникли деякі особисті речі. Відтак інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Водночас оперативники карного розшуку розпочали проведення комплексу слідчо-розшукових дій, направлених на встановлення особи, яка вкоротила віку старенькій.

Про загиблу стало відомо, що вона була одинокою і проживала на околиці села. Її хатина знаходилася на значному віддаленні від осель односельчан, тож сусіди не часто заглядали до бабусиного домоволодіння. Проте міліціонери таки напитали місцевих жителів про рідких візитерів, які час від часу навідувалися до обійстя загиблої. Відтак почали перевірку встановленого кола осіб.

Одним з таких виявися 23-річний житель цього ж села. Молодик ніде не працював й інколи заходив до бабусі позичати грошей. Правоохоронці застали його вдома. Під час розмови він плутався у власних показах і врешті зізнався у вчиненні страшного злочину.

Зі слів молодика, у той день він перебував напідпитку. Тож звичною дорогою зайшов до бабусиної хатини, аби напитися води і взяти у борг кільканадцять гривень. Проте літня господарка зустріла візитера непривітно, намагаючись відмовити йому. За таких обставин молодий односелець накинувся на стареньку, стиснув її шию руками, аж поки та не знепритомніла. Потім узяв зі столу речі своєї жертви, причинив двері до хати і пішов геть. Як доказ цинічного злочину в оселі лиходія знайшлося викрадене.

Молодика було затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нині йому офіційно оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства, яке, за чинним законодавством, карається однозначним позбавленням волі від семи до п’ятнадцяти років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: