Депутати прийняли рішення про ліквідацію КП «Готельне господарство "Житомир"» » Новини Житомира
 
 


Депутати прийняли рішення про ліквідацію КП «Готельне господарство "Житомир"»

Автор: news_maker від 26-06-2012, 17:22, переглядів: 2 125

Депутати прийняли рішення про ліквідацію КП «Готельне господарство "Житомир"»

26 червня 2012 р., рішенням сесії міської ради ліквідовано КГ «Готельне господарство "Житомир"». Причина такого вимушеного кроку – необхідність збереження майна у комунальній власності міста.

Адже готель «Житомир» стояв на грані банкрутства і під загрозою вилучення майна за кредиторську заборгованість.

Про фінансовий стан готелю доповіла під час сесії перший заступник міського голови Галина Семенець.

Станом на сьогодні КП «Житомир» є збитковим, має близько 1 млн.грн. кредиторської заборгованості, за даними перевірок КРУ та податкової на 427 тис. грн.. – непродуктивних і зайвих витрат, на 288 тис.грн. – фінансових порушень, повністю відсутня калькуляція витрат, тобто діють необґрунтовані тарифи.

Збитковість підприємства. Якщо готель «Житомир» у 2008 р. мав збиток у 42 тис. грн.., у 2009 р. – 19 тис.грн, то у 2010 р. збільшився у рази і сягнув 240 тис.грн. У 2011 р. готель отримав прибуток 26 тис.грн, однак за перший крав тал 2012 року збитки сягнули 22 тис.грн.

«Аналіз фінансово-господарської діяльності свідчить про те, що майно територіальної громади міста використовувалося неефективно і потребує суттєвих змін саме у менеджменті», – мовила Галина Семенець. Як виявилося, усі види послуг, які надаються підприємством, є збитковими, навіть ті, що по своїй суті збитковими бути не можуть – хімчистка, перукарня, громадське харчування.

Відсутність контролю за фінансами. У результаті роботи комісії з інвентаризації виявлено, що середньоденна виручка підприємства сягає близько 50 тис.грн. в день. Тоді як за даними первинного бухгалтерського обліку середньоденна виручка становить 6-10 тис.грн. у день. Що це: збіг обставин чи свідоме заниження доходів підприємства та ухилення від правильного ведення первинного бухгалтерського обліку? Адже коли підприємство працює з перевірками, то має дохід у 5 разів більший, ніж зазвичай.

Результати перевірок КРУ та державної податкової інспекції. 427 тис. грн. – саме на таку суму коштів здійснено підприємством зайвих витрат. Це стало відомим у результаті перевірок готелю КРУ та державною податковою інспекцією. Недоотримані доходи від стоянок, виплата директору компенсації за користування власним автомобілем (118 тис.грн.!), оплата відрядження директора до м. Вашингтон (США) – чи може собі дозволити збиткове підприємство такі витрати?

Також за період 2006-2011 рр. КРУ виявлено фінансових порушень підприємством на суму 288 тис.грн.

Калькуляція витрат. Як повідомила заступник міського голови Галина Семенець, готельне господарство «Житомир» і до сьогодні не має калькуляції витрат, тобто, затверджених виконавчим комітетом міської ради тарифів на послуги, які надаються підприємством. Не зважаючи на неодноразове звернення департаменту бюджету та фінансів міської ради, рішення виконавчого комітету щодо необхідності обґрунтування та затвердження тарифів у готелі, керівництвом підприємства цієї процедури не проведено. Тому сьогодні у калькуляції витрат закладено лише 30-40% рентабельності.

«Такий фінансовий стан підприємства свідчить про те, що його фактично доведено до банкрутства. В даному випадку необхідно приймати радикальні заходи, аби врятувати комунальне майно та вивести підприємство з тієї ситуації, до якої воно потрапило», – підсумувала заступник міського голови Галина Семенець.

Із такою позицією повністю згодний і керівник Державної податкової інспекції у м. Житомирі Володимир Гірук. Він наголосив, що підприємство сьогодні втягнене у схему, за якою борги накопичувалися для того, аби потім за них забрати комунальне майно, за аналогією із КП «Житомирбудзамовник». «Давайте ми допоможемо цю схему зупинити і навести порядок у місті», – закликав депутатів Володимир Гірук.

Міський голова Володимир Дебой запевнив, що працівники готелю не втратять свої робочі місця, а просто будуть переведені в інше комунальне підприємство. Також у процесі ліквідації буде виявлено, скільки насправді людей працювало в готелі. Адже сьогодні кількість штатних працівників одна, а реально працюючих менше. Тобто, більше числиться по штату, ніж реально є.

Таким чином, сьогодні за підтримки депутатів міської ради, які все ж таки прийшли на пленарне засідання, припинено безконтрольну діяльність у готельному господарстві «Житомир».

Депутати прийняли рішення про ліквідацію КП «Готельне господарство "Житомир"»

Депутати прийняли рішення про ліквідацію КП «Готельне господарство "Житомир"»

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: