Цьогоріч на житомирян чекає непроста зима » Новини Житомира
 
 


Цьогоріч на житомирян чекає непроста зима

Автор: news_maker від 10-10-2014, 19:23, переглядів: 1 655

Цьогоріч на житомирян чекає непроста зима

На цьому під час сесії міськради наголосив заступник житомирського міського голови Едуард Кругляк. За його словами, з технічної точки зору Житомир до опалювального сезону готовий, однак складна ситуація з газопостачанням ставить під питання звичний його перебіг. Ліміти на газ збільшувати не будуть, бо самого газу вкрай мало:
"Доведені ліміти до кожного обласного центру, зрозуміло, що з розбивкою по усім містам. Цю проблему в країні знають конкретно по кожному місту. Селекторні наради з цього питання проходять практично кожен четвер. Виступають голови облдержадміністрацій всіх областей України – доповідають ситуацію. Ставлять таке питання: а от чи можна, наприклад, якщо ми за один місяць зекономили трохи газу, перекинути його в якості збільшення ліміту на наступний місяць? Їм відповідають: "Ні, не можна". У свою чергу, депутати зауважили, що за таких умов може статися так, що температура в оселях житомирян впаде до рекордно низької позначки. Аби упередити таку ситуацію, на сесії було прийнято рішення звернутися до вищих органів влади з проханням збільшити Житомиру розмір лімітів. Чи вплине це на ситуацію, покаже час. Через складну ситуацію з закупівлею газу цієї зими до будинків житомирян не подаватиметься і централізоване гаряче водопостачання.
Виконуюча обов’язки Житомирського міського голови Любов Цимбалюк наголосила, що це – вимушена міра: "Гарячої води не буде не тому що хтось не хоче її включити чи, що хтось хоче, щоб її не було в місті. Усі хочуть, щоб була і гаряча вода, і достатньо тепла. Але ситуація така, що в нас зараз проблеми з газом, тому поки що говоримо про те, що гарячої води не буде. А обманювати житомирян і казати, що все буде добре – нечесно. Буде так, як нам дозволить та кількість газу, яка в нас буде", – наголосила Любов Цимбалюк.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: