У Житомирі відбувся фестиваль «Веселка Полісся» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відбувся фестиваль «Веселка Полісся»

Автор: news_maker від 13-10-2014, 11:58, переглядів: 1 528

У Житомирі відбувся фестиваль «Веселка Полісся»

11 жовтня вже вдвадцяте у Житомирі відбувся Міжнародний фестиваль «Веселка Полісся», який допомагає відроджувати і зберігати польську національну культуру. Щорічно у ньому беруть участь десятки польських та українських аматорських художніх колективів.

Цьогоріч Фестиваль відвідали голова Житомирської обласної ради Віталій Француз, заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослав Лагута та голова Богунської районної ради, член виконавчого комітету Житомирської міської ради Людмила Янушевич.

Присутні на святі керівники міста та області вітали польську громаду з XX ювілейним Міжнародним фестивалем польської культури «Веселка Полісся» та з 25-річчям від дня заснування Житомирської обласної спілки поляків України.

Голова Богунської районної ради, член виконавчого комітету міської ради Людмила Янушевич передала вітання в.о. Житомирського міського голови Любові Цимбалюк польській громаді Житомира з нагоди 25-річчя Житомирської обласної спілки поляків, висловила вдячність представникам Житомирської обласної спілки поляків за їх активну позицію, підтримку партнерської співпраці між Житомиром та дружніми польськими містами та побажала подальшого розвитку і процвітання фестивалю «Веселка Полісся»: «Веселка є ознакою процвітання, пройти під веселкою – це значить забезпечити собі щастя і кохання навіки - так колись писав про фестиваль його засновник Валентин Грабовський. Сьогодні я бажаю, щоб якнайшвидше відновилися мир та злагода в Україні. І така веселка осяяла наше небо».

Також з нагоди 25-річчя діяльності Житомирської обласної Спілки поляків України Людмила Янушевич вручила грамоти активним польсько-українським діячам за особистий внесок у відродження та розвиток польської культури і мистецтва.

Голова Житомирської обласної спілки поляків Вікторія Лясковська-Щур розповіла про 25-річну діяльність та здобутки Житомирської обласної спілки поляків і зауважила: «XX Міжнародний фестиваль польської культури ми розпочали хвилиною мовчання, вшановуючи пам'ять тих, хто героїчно боровся за Україну на Сході. Спілка поляків робить все, щоб в Україні був мир, щоб Україна була цілісною та єдиною, а між народами була єдність!»

Почесними гостями заходу були Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек, делегація Сілезького воєводства, яку очолив Маршалок Сілезького воєводства Республіки Польща Мірослав Секула.

Ювілейний фестиваль також відвідали делегації з Києва, Львова, Донецька, Вінниці, Калуша, Хмельницького, Славути, Коростишева, Бердичева, Олевська та ін.

Святковий концерт глядачам дарували колективи Житомирщини: «Дзвонечки», «Короліски», «Кольорові пташки», «Мальви» та багато інших.

Довідка
Міжнародний фестиваль польської культури «Веселка Полісся» – постійний культурний захід Житомирської обласної Спілки поляків України. Біля його витоків стояли перший Голова Спілки поляків України Станіслав Шалацький (1919 – 1996) та перший Голова Житомирського обласного відділення Спілки поляків України Валентин Грабовський (1937 – 2004), поет, громадський діяч, журналіст з широкими науковими знаннями в галузі літератури та мистецтв. Мета фестивалю – відродження та подальший розвиток і збереження польської національної культури.

У Житомирі відбувся фестиваль «Веселка Полісся»
У Житомирі відбувся фестиваль «Веселка Полісся»
У Житомирі відбувся фестиваль «Веселка Полісся»
У Житомирі відбувся фестиваль «Веселка Полісся»
У Житомирі відбувся фестиваль «Веселка Полісся»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: