Цього тижня на Житомирщині розпочнеться опалювальний сезон » Новини Житомира
 
 


Цього тижня на Житомирщині розпочнеться опалювальний сезон

Автор: admin від 21-10-2014, 17:25, переглядів: 1 090

Цього тижня на Житомирщині розпочнеться опалювальний сезон

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський доручив керівникам райдержадміністрацій і міськвиконкомів Житомирщини розпочати опалювальний сезон до кінця цього тижня.
Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко 20 жовтня під час зустрічі з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом дав доручення не пізніше цієї п’ятниці, 24 жовтня, розпочати опалення всіх без винятку помешкань у країні. При цьому відповідальність за виконання завдання Глава держави поклав на керівників місцевих органів влади.
Так, відповідно до спільного листа Мінрегіону України від 17.10.2014 р. № 7/9-12384 та Міненерговугілля України від 20.10.2014 р. № 04/31-886, керуючись пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 09.07.2014 р. № 296 «Деякі питання забезпечення населення, підприємств, установ та організацій природним газом до кінця опалювального сезону» (далі – Постанова), погоджено початок опалювального сезону 2014–2015 року для виконавчих органів сільських, селищних, міських голів, місцевих адміністрацій України у разі дотримання вимог.
Зокрема, згідно з пунктом 4 Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України та Міністерством з питання житлово-комунального господарств України від 10.12.2009 р. № 620/378, передбачено, що включення систем опалювання здійснюється власниками теплових господарств за узгодженням із теплопостачальними організаціями за умови, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищує 8 °С, а відключення – коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8 °С, Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, затверджених наказом Міністерства палива в енергетики України від 14.02.2007 №71.
Разом із тим, фактичне використання природного газу споживачами у розрізі адміністративно-територіальних одиниць до кінця опалювального сезону 2014–2015 року буде забезпечено в межах розподілу обсягів газу затверджених Постановою.
На об’єктах, для теплопостачання яких не використовується природний газ, а також у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах, закладах охорони здоров’я та інших закладах соціальної сфери, обладнаних автономними системами опалення, опалювальний сезон пропонується розпочати першочергово.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: