Позачергові вибори депутатів Верховної Ради пройшли на Житомирщині з дотриманням законодавства » Новини Житомира
 
 


Позачергові вибори депутатів Верховної Ради пройшли на Житомирщині з дотриманням законодавства

Автор: news_maker від 28-10-2014, 07:42, переглядів: 1 573

Позачергові вибори депутатів Верховної Ради пройшли на Житомирщині з дотриманням законодавства

Такий висновок зробила громадська мережа ОПОРА після проведення спостережень напередодні та в день виборів. Звісно, що порушення були, і були в усіх виборчих округах, але вони не могли суттєво вплинути на результати виборів, констатувала координатор виборчих програм мережі ОПОРА в області Жанна Чмут.

Найпоширеніше порушення, характерне для сільської місцевості, де один одного знають, – спроба видачі бюлетенів без паспортів.

На другому місці – незаконна присутність на дільницях сторонніх осіб, і зокрема службовців органів державної влади та місцевого самоврядування. Третє місце в рейтингу типових порушень посідають спроби незаконного голосування, коли намагалися видати бюлетені людям, яких в списках не було. Також фіксували спроби винесення бюлетенів з дільниці або вкидання пачки бюлетенів, їх фотографування. Були й нечисленні випадки роздавання грошей та подарунків серед виборців. І навіть один факт нападу на спостерігача місії ОБСЄ, що зафіксовано міліцією. "В день виборів не було підвозу виборців, як на аналогічних виборах 2012 року. Зафіксовані одиничні випадки каруселі. Але відказу були повідомлені оперативні штаби про ймовірність такого виду підкупу.

І знову ж таки не стомлюся казати, що вперше силові структури на дві голови краще співпрацюють із громадськими організаціями в плані спостереження за виборами – оперативні групи відразу виїжджали", –розповіла Жанна Чмут. Загалом по області з шести округів найпроблемнішим, з найбільшою кількістю порушень, став 66 округ з центром в Малині. За ним йдуть 64 округ (Коростень), 65 (Новоград-Волинський) та 67 (Чуднів) – тут фіксували численні спроби вже в ОВК переписати протоколи. Найменша кількість порушень на цих виборах була зафіксована в Житомирі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: