На Житомирщині працюють 20 підприємств з виробництва біопалива » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині працюють 20 підприємств з виробництва біопалива

Автор: news_maker від 4-11-2014, 17:18, переглядів: 1 308

На Житомирщині працюють 20 підприємств з виробництва біопалива

Наша область має унікальну можливість продемонструвати, як спільними зусиллями влади та громади можна забезпечити енергетичну незалежність окремих регіонів. У цьому запевнив голова облдержадміністрації Сергій Машковський учасників обласної конференції «Енергонезалежність Житомирської області».
За словами керівника області, у нас для цього є всі передумови. Так на Житомирщині є 4 виробника сучасних твердопаливних котлів (ТОВ «Котлозавод «Крігер», ТОВ «Коростенський завод теплотехнічного обладнання», ТОВ «Даніко», ТОВ «СП «Атем-Франк»). Цими підприємствами налагоджено плідну співпрацю з відомими європейськими виробниками систем автоматики, насосного і опалювального обладнання, поступово розширюється асортимент та підвищується якість їх продукції.
«Ми маємо надзвичайно потужну сировинну базу. Енергетичний потенціал біомаси Житомирської області є найбільшим в Україні. Ми є лідером із заготівлі деревини», – відмітив Сергій Машковський.
На теренах Житомирщини працюють два потужні лісогосподарських об’єднання: державне підприємство «Обласне управління лісового та мисливського господарства», яке має у своєму складі 20 лісових господарств, та комунальне підприємство «Житомироблагроліс», яке нараховує 10 виробничих підрозділів.
Однією з переваг області Сергій Машковський називає те, що на сьогодні в регіоні нараховується 20 підприємств з виробництва паливних гранул, пелетів, брикетів тощо. Встановлені виробничі потужності дозволяють отримувати понад 120 тис. тонн твердого біопалива на рік.
Голова облдержадміністрації також наголосив на тому, що ми не маємо права ігнорувати жодний резерв альтернативних джерел енергії. Запаси паливного торфу на території області сягають 8 млн тонн.
Житомирщина має пропозиції для інвесторів щодо заснування геліоелектричних станцій, відновлення малих ГЕС, упровадження систем електрообігріву та акумулюючих систем електроопалення, теплових насосів та ін.
«В області є потужна сировинна база, технологічні можливості, науковий потенціал, за допомогою яких органи влади здатні успішно вирішити проблему заміщення природного газу альтернативними джерелами енергії», - резюмував Сергій Машковський.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: