Інвестиційна діяльність – двигун соціально-економічного розвитку області » Новини Житомира
 
 


Інвестиційна діяльність – двигун соціально-економічного розвитку області

Автор: admin від 5-11-2014, 17:41, переглядів: 1 175

Інвестиційна діяльність – двигун соціально-економічного розвитку області


На цьому акцентував голова облдержадміністрації Сергій Машковський під час звітної прес-конференції з нагоди 100 днів діяльності на посаді, що відбулася 5 листопада.
Керівник області надає великого значення роботі з інвесторами. З цією метою в облдержадміністрації регулярно відбуваються двосторонні зустрічі, засідання «круглих» столів із іноземними партнерами. При цьому Сергій Машковський відзначив, що участь у таких зібраннях особисто брали власники кількох найбільших підприємств у Європі, аби обговорити проблемні питання, що виникають у їхній роботі.
Зокрема, під час нещодавньої такої зустрічі керівництво ТОВ «Грайф Флексіблс Україна» порушувало питання щодо неповернення ПДВ на суму близько 6 млн грн, що тривало більше року. Доклавши зусиль, представники влади змогли врегулювати цю ситуацію. Крім того, компанії «Євроголд Індастріз» було повернено переплату за податками у розмірі 11 млн грн. Відтак, Сергій Машковський констатував, що керівництво області не лише переймається проблемами підприємців, а й здатне допомагати у їх вирішенні. Разом із тим, посадовець наголосив, що такі заходи є своєрідним сингалом і для інвесторів у тому, що влада Житомирщини відкрита до співпраці та готова повістю сприяти розвиткові бізнесу в регіоні.
Нагадаємо, що з метою системної роботи з інвесторами, вирішення проблемних питань під час впровадження ними проектів, залучення до супроводу запропонованих проектів всіх необхідних служб та відомств, голова облдержадміністрації видав розпорядження № 246 від 27.08.2014 року про створення в області Ради з питань залучення інвестицій.
Очільник області пояснив, що цей дорадчий орган покликаний максимально спростити процедуру проходження всіх дозвільних процедур і забезпечити вирішення проблем у стосунках бізнесу та контролюючих органів.
У рамках першого засідання цієї Ради, 29 жовтня, Сергій Машковський від імені облдержадміністрації з однієї сторони та керівники підприємств ПСП «Україна» Олексій Прохоренко і ТОВ «УКРТРАНСРЕЙЛ» Ельбрус Абдуллаєв з іншої сторони підписали два меморандуми про співпрацю.
Конкретизуючи, голова облдержадміністрації зазначив, що загальна сума інвестицій ПСП «Україна» в Житомирській області складатиме 430 млн грн. Підприємство спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових культур, насіння олійних культур, а також розведенні великої рогатої худоби молочних порід. Так, бізнес-структура вже вклала 80 млн грн в будівництво молочно-товарного комплексу з утримання ВРХ на 1000 голів, а 350 млн грн планує спрямувати на зведення насіннєвого заводу з виробництва кукурудзи.
Зі свого боку, товариство «УКРТРАНСРЕЙЛ» має досвід проведення робіт із реконструкції, відновлення та експлуатації міні-ГЕС (МГЕС). Зараз експлуатує МГЕС у Рівненській області та Житомирській області, а саме Чорторийську МГЕС, що розміщена на дамбі р.Случ в с. Стара Чортория Любарського району, яка побудована та введена в експлуатацію в травні цього року.
Одним із найголовніших завдань влади в інвестиційній галузі Сергій Машковський вважає необхідність захистити інвесторів від свавілля чиновників. Відтак, наголосив він, уже відбулися зміни у керівному складі деяких регіональних представництв відповідних державних органів.
Резюмуючи, керівник Житомирщини зазначив, що забезпечення сприятливих умов для роботи інвесторів на Житомирщині є запорукою створення робочих місць, сплати прибуткового податку, наповнення бюджетів усіх рівнів і розвитку економіки регіону.
Разом із тим, обов’язковою умовою відносин із інвесторами є соціальна складова будь-якого втілюваного проекту: капітальний ремонт доріг, закладів соціальної сфери, будівництво магазинів у сільській місцевості. Як зауважив Сергій Машковський, це стане дієвим механізмом подолання корупції.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: