Житомирський приватний музей "Ремісничий двір" отримав офіційне визнання » Новини Житомира
 
 


Житомирський приватний музей "Ремісничий двір" отримав офіційне визнання

Автор: news_maker від 7-11-2014, 17:12, переглядів: 2 449

Житомирський приватний музей "Ремісничий двір" отримав офіційне визнання

Рішенням управління культури ОДА йому присвоєно статус "Народний Музей". Засновник приватного музею Федір Євтушенко багато років збирав колекцію ремісничого реманенту, а коли кількість експонатів перевалила за 5 тисяч, вирішив влаштувати експозиції для відвідувачів.
Господар сам проводить екскурсії, добре розуміється у деталях справи і готовий годинами розповідати про унікальні й старовинні інструменти. До слова, багато чого з колекції у діючому стані і це додає зібранню особливого значення, відкриває перед гостями живу історію ремесел. Тепер житомирський музей ремісничого інструменту під відкритим небом увійде до державного реєстру музейних об’єктів України.
"Такі музеї включаються до переліку народних музеїв області і надалі Постановою Кабінету Міністрів України цей перелік затверджується. Експонати, які знаходяться в цьому музеї належать до державної частини музейного фонду України. Звання "Народний" також дає можливість засновнику цього музею (зазвичай, це – місцеві районні ради, або відповідні відділи культури) ввести офіційно посаду директора з оплатою праці, музей може отримувати певне фінансування або фінансову допомогу. І, звичайно, такі музеї можуть співпрацювати з іншими музеями вже на основі свого юридичного статусу",– розповіла головний спеціаліст управління культури облдержадміністрації Олена Таранюк.
За інформацією відомства, звання "Народний" отримали ще два музеї області. Це музей Бориса Лятошинського, який діє при музичній школі № 2 в Житомирі, а також Народицький краєзнавчий музей, в якому створено велику експозицію історії Чорнобильської трагедії.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: