У Житомирі розглянули конкурсні проекти по реконструкції вулиці Михайлівської » Новини Житомира
 
 


У Житомирі розглянули конкурсні проекти по реконструкції вулиці Михайлівської

Автор: news_maker від 12-11-2014, 16:12, переглядів: 1 428

У Житомирі розглянули конкурсні проекти по реконструкції вулиці Михайлівської

На минулому тижні відбулося засідання журі для розгляду конкурсних проектів по реконструкції вулиці Михайлівської. Нагадаємо, раніше вже проводились громадські обговорення конкурсних матеріалів на вулиці Михайлівській.

Відкриваючи засідання, начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова, поінформувала: «Ми провели конкурс для того, щоб зібрати різні пропозиції від творчих колективів щодо можливого вигляду та духу вулиці Михайлівської, яку хотілось би бачити осередком духовного та культурного життя міста. Під час громадських обговорень конкурсних пропозицій було внесено багато різних пропозицій від громадян. Ми намагаємось їх зараз врахувати під час формування планів подальшої роботи над реконструкцією та завданнями, які будуть ставитись міською радою проектувальникам. Із найбільш обговорюваних питань – питання озеленення вулиці, формат озеленення та організація просторів для відпочинку людей».

На конкурсі були представлені два проекти: робота студентського колективу «New generation» та робота ПП «Проспект-проект».
Головною ідеєю проекту колективу «New generation» є максимальне збереження історичного контексту та автентичності архітектурних пам'яток, що знаходяться на вулиці Михайлівській.

Молодим колективом запропоновано багато сучасних ідей, серед яких є пропозиція встановлення вуличного широкоформатного екрану для проведення трансляцій, телемостів, відкритих лекцій за різною тематикою, проведення різного рівня та змісту презентацій. Запропоновано виділення окремих зон відпочинку для людей похилого віку. Крім того є пропозиція створення скверу з дерев, які власноруч будуть висаджуватися нареченими, що створюють нову родину.

Колективом ПП «Проспект-проект» запропоновано:
• транспортну схему, яка дозволить вул. Михайлівську зробити дійсно пішохідною вулицею;
• зняття старих лип та насадження нових декоративних кленів висотою до 2,5 м, що дозволить відкрити фасади будівель;
• відтворення автентичного вигляду будівель, які мають архітектурну цінність.

Крім того, колективом опрацьовано влаштування освітлення вулиці світлодіодними ліхтарями на розтяжках.

Журі не визначило переможця. Обидва проекти беруться за основу для формування програми реконструкції вулиці Михайлівської, будуть використані найкращі ідеї однієї та іншої роботи.
У Житомирі розглянули конкурсні проекти по реконструкції вулиці Михайлівської

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: