Cуд визнав незаконним наказ Мінсоцполітики про реорганізацію Житомирського протезно-ортопедичного підприємства » Новини Житомира
 
 


Cуд визнав незаконним наказ Мінсоцполітики про реорганізацію Житомирського протезно-ортопедичного підприємства

Автор: admin від 24-11-2014, 18:02, переглядів: 1 183

Cуд визнав незаконним наказ Мінсоцполітики про реорганізацію Житомирського протезно-ортопедичного підприємства


У необхідності зберегти Житомирське державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство зацікавлені не лише його працівники, а й представники обласної влади, громада області й особливо – люди з обмеженими фізичними можливостями, які отримують там якісні і своєчасні послуги.
Проблеми в закладі виникли 1 вересня цього року, коли Міністерство соціальної політики України з метою підвищення ефективності використання державного майна прийняло рішення (наказ № 661 від 01.09.2014) про припинення діяльності Житомирського державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства (Житомирське ДЕПОП) шляхом його реорганізації через приєднання на правах відокремленого підрозділу (філії) до Київського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. 13 жовтня Житомирський окружний адміністративний суд зупинив дію наказу профільного Міністерства до ухвалення рішення по цій справі.
Ситуація, що склалася навколо Житомирського ДЕПОП, стала предметом обговорення під час круглого столу в облдержадміністрації 13 листопада. Колектив підприємства навів багато аргументів на захист існування єдиного в регіоні профільного закладу з обслуговування інвалідів. А вже 18 листопада відбулося засідання у справі розгляду адміністративного позову про оскарження постанови Мінсоцполітики. Окрім цього, підприємство подало клопотання про забезпечення позову. За словами директора закладу Олександра Бортника, клопотання було гарантією того, що до винесення рішення суду не відбудеться реорганізація підприємства. Таким чином, Житомирський окружний адміністративний суд виніс постанову про те, що наказ № 661 від 01.09.2014 Міністерства соціальної політики України підлягає скасуванню. Рішення набуде чинності через 10 днів після того, як обидві сторони отримають офіційну постанову суду. Відповідно до чинного законодавства, Міністерство має право оскаржити це рішення в апеляційному суді або ж визнати постанову.
Директор Житомирського ДЕПОП Олександр Бортник висловив сподівання, що заклад буде і надалі працювати. Він звернув увагу на те, що у справі Хмельницького ДЕПОП адмінсуд виніс аналогічну постанову. Найближчим часом розпочнеться судовий процес щодо Миколаївського ДЕПОП. Керівник закладу наголошує, що рішення профільного Міністерства є нераціональним, бо підприємство працює на виконання державного замовлення. Послуги, які тут надаються, максимально наближені до інвалідів, а всі їхні прохання і побажання враховуються у процесі виготовлення ортопедичного взуття та протезів. Людям з обмеженими фізичними можливостями важко відстоювати свої права, а реорганізація закладу взагалі позбавить їх можливості обслуговуватися вдома.
Олександр Бортник зазначив, що в Україні немає навчальних закладів, де готувалися б вузькопрофільні фахівці для протезно-ортопедичної галузі. Відтак, спеціалісти навчаються безпосередньо на практиці під час виробництва. Реалізація наказу Мінсоцполітики призведе не лише до скорочення кількості працівників, а й до втрати професіоналів. Директор констатував, що Житомирське ДЕПОП – прибутковий заклад, який постійно дбає про оновлення матеріально-технічної бази та впровадження сучасних технологій.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: