Житомирські правоохоронці затримали тріо кваліфікованих автомобільних злодіїв » Новини Житомира
 
 


Житомирські правоохоронці затримали тріо кваліфікованих автомобільних злодіїв

Автор: news_maker від 24-11-2014, 20:13, переглядів: 1 394

Житомирські правоохоронці затримали тріо кваліфікованих автомобільних злодіїв

Помітивши переслідування після розбійного нападу у Новограді-Волинському на власника щойно обікраденої автівки, чоловіки намагалися втекти у сусідній регіон, влаштувавши справжні перегони. Втім одного з них затримали працівники Баранівського райвідділу міліції на території обслуговування, ще двох – бійці спецпідрозділу та інспектори ДАІ у Житомирському районі.
Банальна крадіжка з автомобіля в одному з райцентрів Житомирщини стала фінальним акордом у протиправній діяльності трьох вихідців з кавказького регіону.
Заздалегідь, обравши об’єкт злочину та переконавшись у наявності цінних речей в ньому, чоловіки дочекались, допоки водій залишить авто, припаркувавши його на узбіччі дороги. Відразу потому один з них розбив дверне скло в автомобілі та, таким чином проникнувши до салону, викрав звідти понад 7,5 тисяч гривень.

Проте керманич автівки, почувши звук битого скла та помітивши таке зухвальство незнайомця, кинувся на захист власного майна. Той, вочевидь, не очікував подібного розвитку подій й у першу мить навіть розгубився. Однак йому на допомогу поспішив спільник, який неподалік спостерігав за ситуацією. Нападник вдарив настирного водія ножем, завдавши чоловікові поранення руки. Таким чином вдалося визволити упійманого злодія й відразу потому обоє зловмисників вскочили в автівку, де за кермом напоготові очікував третій учасник злочинної групи.
На місце події негайно прибула викликана випадковими очевидцями слідчо-оперативна група Новоград-Волинського МВ, а за зовнішним описом нападників та інформацією про їх транспортний засіб були орієнтовані усі патрульні наряди міліції в області, у першу чергу, суміжніх районів, через які, ймовірно, рухатимуться підозрювані.
- Ми отримали повідомлення, що автомобіль, схожий на розшукуваний, помітили в одному з селищ Баранівського району, - розповідає начальник Управління карного розшуку УМВС Віктор Бугира. – Відтак працівники райвідділу відразу виїхали до цього населенного пункту.
За кілька годин оперативники з’ясували, що двоє з осіб, які прибули у селище, скориставшись послугами місцевої служби таксі, вирушили нібито до обласного центру. Третій з чоловіків мусив подбати про сховок для розшукуваного автомобіля та знайти для себе інший шлях втечі від переслідування.
Проте оперативники карного розшуку вчасно затримали підозрюваного, не давши йому зникнути на іншому транспортному засобі.

Водночас інформація про пересування по території області спільників затриманого на таксі допомогла відслідкувати їх місцезнаходження. У передмісті Житомира інспектори ДАІ зупинили транспортний засіб, а бійці спецпідрозділу за лічені хвилини провели затримання пасажирів, підозрюваних у розбійному нападі.

У чоловіків вилучено два ножі, пристрій для сканування сигналізації транспортних засобів, два мобільні телефони та 6600 гривень.
- Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України, - повідомив т.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Григорій Полковніков. – Усім трьом оголошено про підозру у вчиненні протиправного діяння та за клопотанням міліції обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Затримані є вихідцями з кавказького регіону. У правоохоронців є підстави стверджувати про їх причетність до низки інших протиправних діянь як на території області, так і інших регіонів. Втім, остаточно це буде встановлено у ході досудове розслідування.
За вчинення розбійного нападу на власника авто за українським законодавством затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

Житомирські правоохоронці затримали тріо кваліфікованих автомобільних злодіїв
Житомирські правоохоронці затримали тріо кваліфікованих автомобільних злодіїв

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: