Житомирщина приєдналась до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» » Новини Житомира
 
 


Житомирщина приєдналась до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Автор: news_maker від 25-11-2014, 15:23, переглядів: 1 245

Житомирщина приєдналась до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж ста країн світу в рамках акції «16 днів проти насильства» активізують із 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради збільшення розуміння та обізнаності про всі форми насильства, створення в конкретному регіоні соціального простору, вільного від насильства.
25 листопада прес-конференцією розпочався обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», у якій взяли участь представники обласних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, громадських організацій. Провела захід директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь.
Щорічна акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Тоді й визначився зв’язок між насильством стосовно жінок і правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини. Про це повідомила у своєму виступі директор Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Валентина Склонна.
Упродовж 16-ти днів в області пройдуть інформаційні заходи: лекції, бесіди, відеолекторії, флешмоби, що демонструватимуть масове виявлення людьми свого несприйняття насильницького способу життя у суспільстві. На місцях активізується робота «гарячих ліній» центрів соціальних служб. З метою забезпечення доступу до інформації і консультативної допомоги в разі виникнення проблеми насильства виготовлено та доставлено в усі районні центри і міста області відповідну поліграфічну продукцію. Аби вивчити ситуацію на місцях і попередити можливі спроби насильства в сім’ї, планується провести дев’ять виїздів мобільно-консультативних пунктів. За участю громадських організацій у м. Житомирі відбудеться широкомасштабна молодіжна акція «Молодь проти рабства». Завершаться заходи засіданням за круглим столом 10 грудня, в День прав людини, на якому розглянуть питання «Виклики домашньому насильству як запорука формування демократичного суспільства».
Як зазначила Валентина Склонна, в рамках акції 5 грудня, у Міжнародний день волонтера, в усіх районах і містах пройде конкурс дитячого малюнка «Мир очима дітей». Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та Житомирський обласний гендерний центр запрошують усіх до проведення такого ж конкурсу, але для дітей, які прибули на територію нашої області із зони АТО і Криму.
Наслідки насильства в сім'ї – це стреси і велика кількість психологічних проблем, у тому числі психічні розлади, психосоматичні захворювання, аж до наркоманії і суїциду, зруйновані сім'ї і покалічені долі. І дуже часто такі злочини залишаються безкарними.
Якщо ви або ваші близькі страждають від домашнього насильства – не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання, ніж соромитися зізнатися в цьому, прирікаючи себе і своїх дітей на довгі страждання.
Допомогу можна отримати за допомогою Національної «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації. Дзвінки на «гарячу лінію» безкоштовні: 0 800 500 335 (зі стаціонарних телефонів), 386 (з мобільних телефонів операторів «Білайн», «Київстар», «Лайф» і «МТС»).
У м. Житомирі працює телефон довіри служби психологічної допомоги обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: 15-50 (з понеділка по п’ятницю з 13.00 до 20.00). Допомогу модна отримати в обласному тендерному ресурсному центрі (тел. (0412) 413-182), в обласній громадській організації «Авенір» (те. 097-266-61-00), громадській організації «Жіночий інформаційно-консультативний центр» (тел. (0412) 400-732, 096-456-55-56).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: