Безпілотники Житомирського військового інституту використовуються в зоні АТО » Новини Житомира
 
 


Безпілотники Житомирського військового інституту використовуються в зоні АТО

Автор: news_maker від 27-11-2014, 07:40, переглядів: 1 492

Безпілотники  Житомирського військового інституту використовуються в зоні АТО

В облдержадміністрації відбулася прес-конференція начальника Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій генерал-майора Юрія Даника, присвячена 100-річчю від дня заснування цього навчального закладу.
Юрій Даник розповів про історію становлення і розвитку військового інституту та його досягнення. Він звернув увагу на те, що навчальний заклад вже виконав комплексне завдання, яке перед його колективом та студентами поставив Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту на Житомирщину 4 жовтня цього року. Тут розроблена система, до складу якої входять роботизовано засоби повітряного базування, що забезпечують видачу і отримання інформації.
Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова (ЖВІ) був заснований 8 грудня 1914 року. За словами Юрія Даника, у Першій світовій війні стратегічним завданням було створення системи боротьби з повітряним ворогом та протистояння йому. Таким чином, з цією метою розпочалася підготовка військових фахівців ППО в Офіцерській електротехнічній школі (м. Петроград), яка і започаткувала історію військового інституту. Цей навчальний заклад базувався у різних містах: Петрограді, Двінську, Калузі, Москві, Севастополі, Уфі. А в 1946 році він був перенесений до Житомира, де й розпочалася нова сторінка в його історії. Цікавим є той факт, що з 1968 року за ним закріпилося реноме першого у світі та державі вищого навчального закладу з підготовки фахівців ракетно-космічної оборони, технічних видів розвідки, комплексної протидії іноземним технічним розвідкам.
На початку 1990-х років ЖВІ гідно відстояв своє право готувати висококваліфікованих фахівців, адже кілька разів піднімалося питання про його закриття. За всю 100-літню історію навчального закладу понад 400 його випускників отримали вище офіцерське звання «генерал».
Під час прес-конференції фахівці інституту, які були в зоні АТО продемонстрували журналістам одну із сучасних розробок – безпілотник, що здійснював політ над обласним центром, а результати його розвідки демонструвалися на мультимедійному екрані. За словами Юрія Даника, такі засоби розвідки, підготовлені фахівцями ЖВІ, зараз успішно використовуються для потреб українських військових у зоні АТО. Вони спроможні виконувати завдання навіть у складних погодних умовах (дощ, сніг, низька температура).
Начальник інституту наголосив на тому, що 100-річні досягнення науковців цього навчального закладу не втрачають своєї актуальності і в сучасних умовах. Керівник військового інституту зазначив: «Наше місто, Житомирщина та вся держава мають чим пишатися. У нашому інституті працюють професіонали, які гідно служать українському народу та навчають майбутніх фахівців. Своїм інтелектом і руками вони створюють новітні розробки. Сьогодні беззаперечним є той факт, що такі навчальні заклади повинні бути в кожній країні, яка дбає про свою обороноздатність».
Юрій Даник запросив усіх бажаючих 28 листопада відвідати науково-практичну конференцію, що відбудеться на базі Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова, на якій обговорюватимуться актуальні питання інформаційної та кібернетичної безпеки України, а також особливості військового конфлікту на сході нашої держави. Начальник інституту резюмував: «Будь-яка війна закінчується миром. Успіх буде тоді, коли воюючі сторони вийдуть на певне співвідношення у своїх ресурсах».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: