«Житомиробленерго» попереджає про можливе відключення світла » Новини Житомира
 
 


«Житомиробленерго» попереджає про можливе відключення світла

Автор: news_maker від 3-12-2014, 12:31, переглядів: 2 157

«Житомиробленерго» попереджає про можливе відключення світла

У зв’язку з дефіцитом електричної потужності, що склався в об'єднаній енергетичній системі України, за розпорядженням ДП «НЕК «Укренерго» в понеділок 01.12.2014 року починаючи з 7-00 для забезпечення цілісності ОЕС України введені графіки обмеження потужності (ГОП) і графіки обмеження електричної енергії (ГОЕ) групи «Промисловість» V черга в повному обсязі. Уразі перевищення ПАТ «ЕК»Житомиробленерго» завдання ГОП та ГОЕ застосовуються графіки аварійних відключень (ГАВ) і спеціальні графіки аварійних відключень (СГАВ). Зазначені графіки затверджені на 2014-2015 роки і погоджені територіальним органом Держенергонагляду та місцевими органами виконавчої влади.

Слід зазначити, що спеціальні графіки аварійних відключень застосовуються у критичних ситуаціях і передбачають вимкнення ліній 35-110кВ. Тривалість вимкнення – до двох годин. Вимкнення відбуваються почергово. Вказівку про відключення ліній обленерго отримує від диспетчера «Укренерго», в зв’язку з чим неможливо передбачити, яких саме споживачів вимикатимуть наступними.

ПАТ “ЕК “Житомиробленерго” звертається до житомирян з проханням економно використовувати електроенергію та без зайвої потреби не вмикати потужні електроприлади. Особливо, просимо обмежити використання електроенергії у години найбільшого навантаження, а саме: з 08:00 до 11:00 та з 16:00 до 22:00. В цей час рекомендується не включати електрообігрівачі, електробойлери та решту енергоємних електроприладів.

Неконтрольоване використання потужних електроприладів перевантажує енергосистему. Тому, аби уникнути спрацювання автоматики захисту, необхідно забезпечити зниження споживання електроенергії до встановленого рівня. Також слід зазначити, що перевантаження електричних мереж, особливо внутрішньо будинкової проводки, в свою чергу, може призвести до коротких замикань та стати причиною пожеж в багатоквартирних будинках і в приватному секторі. Також наголошуємо на необхідності ретельно перевіряти котли та електроприлади після вимкнення електроенергії, щоб уникнути небезпечних ситуацій.

Просимо з розумінням поставитися до тимчасових обмежень, адже тільки вони в змозі забезпечити безперебійну роботу об’єднаної енергосистеми України та гарантувати якісне і надійне електропостачання в майбутньому.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: