Поблизу Житомира на річці Тетерів рятувальники пробили кригу для лебедів » Новини Житомира
 
 


Поблизу Житомира на річці Тетерів рятувальники пробили кригу для лебедів

Автор: news_maker від 3-12-2014, 14:56, переглядів: 1 434

Поблизу Житомира на річці Тетерів рятувальники пробили кригу для лебедів

2 грудня до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС Житомирщини надійшло повідомлення з проханням надати допомогу лебедям, які стали заручниками крижаної пастки на місцевій річці в с. Тетерівка Житомирського району.

До служби порятунку «101» зателефонував селянин, який повідомив, що на річці Тетерів, яка протікає повз село, цілий рік живуть лебеді. У зв’язку з різким похолоданням вода на водоймі замерзла і птахи позбавилися можливості плавати на ній. Саме тому їм негайно треба було розширити середовище свого перебування. 15 лебедів вже декілька днів намагалися самотужки пробити кригу, але їм це так і не вдалося. Окремі з них навіть поранились. Не змогли допомогти пернатим і селяни.

Надзвичайники за допомогою ломів пробили дві ополонки, а також нагодували пернатих. Як стверджують рятувальники, поки лебеді будуть перебувати у воді, вона знову не замерзне. Якщо ж птахи залишать своє звичне місце перебування на тривалий час, то ополонки доведеться пробивати знову. Та все ж таки найголовніше те, що сьогодні пернаті знаходяться у звичному середовищі перебування і наразі їм нічого не загрожує.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: