Коростень на Житомирщині та Слов’янськ із Донеччини стали містами-побратимами » Новини Житомира
 
 


Коростень на Житомирщині та Слов’янськ із Донеччини стали містами-побратимами

Автор: news_maker від 11-12-2014, 13:22, переглядів: 1 352

Коростень на Житомирщині та Слов’янськ із Донеччини стали містами-побратимами

Житомирщина активно допомагає жителям сходу України. Окрім гуманітарної допомоги, яку в неспокійний регіон кілька разів особисто супроводжував голова облдержадміністрації Сергій Машковський, міста та райони області теж проявляють ініціативу, відправляючи своїм співвітчизникам на Донеччину та Луганщину продукти, теплі речі, будівельні матеріали.
Прикладом того, як можна налагодити співпрацю між містами, які знаходяться у різних частинах України, є досвід Коростеня та Слов’янська. Саме конфлікт на сході держави об’єднав ці населені пункти. Небайдужість, милосердя та спільні цінності сприяли тому, що Коростень на Житомирщині та Слов’янськ із Донеччини стали містами-побратимами.
Співпраця між містами розпочалася із того, що директор «Коростенського заводу теплотехнічного обладнання» Олег Головійчук звернувся до місцевої влади з проханням знайти в Донецькій або Луганській області населений пункт, якому можна передати модульний теплогенератор. Варто наголосити на тому, що колектив заводу виготовив міні-котельню з власної ініціативи у вільний від роботи час. Над рішенням не роздумували довго і обрали Слов’янськ, адже свого часу місто приймало на відпочинок коростенських дітей-чорнобильців.
Ще 31 жовтня цінний подарунок був доставлений у Слов’янськ. Його привіз секретар Слов’янської міської ради Олег Зонтов, який особисто відав Коростень. Житомирщина також передала місту вантажівку з будівельними матеріалами від ПрАТ «Коростенський завод МДФ». До речі, підприємство вже три місяці поспіль допомагає у відбудові зруйнованих об’єктів соціальної інфраструктури Слов’янська.
Саме тоді у представників влади виникла ідея про поглиблення співпраці та підписання в майбутньому меморандуму, який зможе її закріпити. Сторони узгодили принципові позиції документу і делегація з Коростеня вирушила у Слов’янськ.
8 грудня Коростенський міський голова Володимир Москаленко, секретар міської ради Віктор Ходаківський та керівники місцевих підприємств доставили на Донеччину 20-тонну партію гуманітарної допомоги. Вантажівки привезли мирним жителям Слов’янська продукти харчування, теплі речі, будматеріали та противірусні препарати для дітей від громадської організації «Вітер надії і любові». Окрім цього, коростенці відвідали і бійців 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади, які охороняють мир та спокій жителів Слов’янська. Вони передали військовослужбовцям найнеобхідніші речі від земляків – продукти, бронежилети, одяг, теплогенератори та вантажівку дров.
А 9 грудня офіційні делегації Коростеня та Слов’янська підписали Договір про спільну діяльність та співпрацю між містами. Документ сприяє встановленню робочих контактів між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування з метою обміну досвідом роботи, об'єднанню зусиль і координації спільних дій у різних сферах. Договір містить положення про торгівельно-економічне співробітництво, співпрацю в галузі освіти, охорони здоров'я, культури, охорони природного середовища, туризму та інших сферах.
Представники влади вже окреслили перспективи співпраці на найближчий час. Так, слов’янські підприємці мають намір розвивати на базі коростенського фарфорового заводу виробництво своєї керамічної продукції. В обох містах люблять футбол, тому цей вид спорту стане додатковим стимулом до розширення співпраці. А ще у 2015 році Коростень та Слов’янськ відзначатимуть ювілейні дати своїх міст. Представники влади сподіваються, що святкування можна буде об’єднати завдяки Коростенському фестивалю дерунів та Слов’янському святу кераміки.
Окрім цього, громадська організація «Вітер надії і любові» домовилася із представництвом «Товариства Червоного Хреста» у Слов’янську про передачу гуманітарної допомоги від норвезької благодійної місії, яка надійде в Коростень.
Між іншим, у Слов’янську вже знайшли застосування для модульного теплогенератора «Коростенського заводу теплотехнічного обладнання». Він обігріватиме місцевий будинок культури залізничників, де зараз тривають ремонтні роботи.
Місцева влада та жителі Коростеня переконані, що допомога та підтримка для Слов’янська допоможуть людям повернутися до мирного життя і зрозуміти, що в українців є багато спільного. На півночі й сході нас об’єднує прагнення жити в мирі та спокої. Жителі Житомирщини в черговий раз довели, Україна – єдина і ми це демонструємо своїми практичними діями.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: