На Житомирщині роблять усе необхідне, аби запобігти проникненню африканської чуми свиней » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині роблять усе необхідне, аби запобігти проникненню африканської чуми свиней

Автор: news_maker від 11-12-2014, 19:04, переглядів: 1 426

На Житомирщині роблять усе необхідне, аби запобігти проникненню африканської чуми свиней

Загроза поширення вірусу африканської чуми свиней на сьогодні є цілком реальною. Про це повідомив завідуючий сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвінчук в ході спільної наради спеціалістів ветеринарної медицини, мисливських господарств та Державної служби з надзвичайних ситуацій в області.

Ця страшна хвороба вже виявлена у п’яти районах Чернігівської області, і занесли її дикі кабани. Тому саме на працівників мисливських господарств та лісівників покладається особлива відповідальність – зробити все можливе, щоб не допустити проникнення і поширення африканської чуми свиней на територію нашої області:

"Попередити можна. Сьогодні єгерська служба повинна в угіддях спостерігати, чи є ослаблені тварини, чи є туші загиблих тварин. І при виявленні їх терміново повідомляти органи ветеринарної медицини".

Крім цього, необхідно проводити підгодівлю диких тварин для унеможливлення їх міграції на сусідні території. Прохання до всіх мисливців – не використовувати на полюванні собак, бо вони можуть стати переносниками збудника хвороби. Єгерська служба кожного мисливського господарства має забезпечити надання проб добутої на полюванні тварини на дослідження в службі ветеринарної медицини.

У всіх мисливських господарствах мають бути обладнані спеціальні місця для оброблення добутих на полюванні тварин. Роман Логвінчук зазначає, що насправді ще далеко не всі користувачі мисливських угідь усвідомили небезпеку, яку несе африканська чума свиней. Проте, немає іншого способу запобігти цій страшній хворобі, ніж дотримуватися всіх вищеперерахованих правил. Саме так діють у мисливському господарстві "КАМІА плюс", яке що розміщене на території Андрушівського лісництва Попільнянського держлісгоспу. На території їх вольєру зараз майже 200 особин дикого кабана:

"На в'їзних воротах вольєра обладнані дизбар'єри та санпропускники. Особливу увагу приділяємо автотранспорту, що заїжджає, адже невідомо, де він їздив, і що возить на своїх колесах – тому їх ми обов’язково обробляємо хімічними розчинами. Щоденно єгері та мисливствознавці оглядають лісові масиви чи немає, бува, загиблих тварин", – розповів керівник господарства Анатолій Ніколенко.

Зауважимо, що полювання у вольєрі мисливського господарства "КАМІА плюс" не проводиться. В цьому році здійснювали лише ветеринарний відстріл – фахівці досліджували проби на наявність збудника африканської чуми свиней.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: