У День Святого Миколая у Житомирі запалять одразу дві ялинки » Новини Житомира
 
 


У День Святого Миколая у Житомирі запалять одразу дві ялинки

Автор: news_maker від 17-12-2014, 15:50, переглядів: 1 825

У День Святого Миколая у Житомирі запалять одразу дві ялинки

Одну з них встановлять традиційно на майдані Рад, іншу – на розі вулиць Михайлівська-Лятошинського. Нагадаємо, що ідею встановити ще одну ялинку минулоріч запропонували і спільно реалізували житомирські комерційні структури, заклади освіти та комунальні підприємства.

Цього року вони продовжили цю ініціативу. Особливість ялинки на Михайлівській в тому, що прикраси для неї власноруч виготовляли діти, каже заступник начальника управління комунального господарства Житомирської міськради Віталій Шевчук: "Ялинка у нас на Михайлівській не штучна, а жива. Надав її один з жителів Житомира. Він сам запропонував ялинку з власної земельної ділянки. Прикрашає деревце комунальне підприємство "Зеленбуд". Ілюмінацію на ялинці розміщатиме підприємство "Міськсвітло". А електроенергія буде подаватися з приватного підприємства "Іоланта", яке взяло на себе витрати з електроенергії" Головну ялинку міста відкриватимуть 19 грудня о 17 годині. На Михайлівській зимова красуня засяє годиною раніше – о 16.00. На гостей свята там чекатиме театралізоване дійство у виконанні акторів Житомирського обласного театру ляльок.

Наразі комунальники вже закінчили монтаж та прикрашення святкового дерева. А ще на майдані Корольова почали облаштовувати дерев'яні будиночки до Різдвяного ярмарку. Загалом їх буде 20.

Чим пригощатимуть, та, що власне, що можна буде там придбати розповідає перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин:

"Впродовж місяця житомиряни зможуть по закінченню робочого дня приходити на Ярмарок, поспілкуватися за чашечкою запашного глінтвейну, збиратися із родинами. Плануємо організувати виставку Льодяних фігур. Все буде цивілізовано, як це роблять у європейських країнах. Ми готуємо на продаж велику кількість сувенірної продукції із символікою міста Житомира. Також ми облаштуємо сцену, де прикріпимо екран, щоб по вечорах транслювати фільми на різдвяну тематику".

Щодо подарованої минулоріч київської ялинки-конуса Сергій Сухомлин сказав, що за браком коштів та техніки, їй не знайшли застосування. Наразі новорічне дерево перебуває на складах комунального підприємства "Міськсвітло".

А іграшки та частково ілюмінацію з нього планують використати для прикрашання майдану Корольова та сцени. Вже 19 грудня – у День Святого Миколая – житомиряни зі своїми родинами зможуть приєднатися до святкових заходів. На глядачів чекає спеціальна програма та театралізоване дійство за участю казкових персонажів, однак гучних святкувань та феєрверків в Житомирі на зимові свята не буде, наголосив Сергій Сухомлин.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: