У Житомирі освятили Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор » Новини Житомира
 
 


У Житомирі освятили Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор

Автор: news_maker від 19-12-2014, 15:41, переглядів: 2 267

У Житомирі освятили Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор

У день святого Миколая, 19 грудня, в обласному центрі освятили Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор. Цього дня у храмі зібралося багато людей. У божественній літургії взяв участь Предстоятель Української православної церкви митрополит Онуфрій. Це був його перший архіпастирський візит на Житомирщину. На богослужіння до відреставрованого собору прийшли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, представники міської влади, а також керуючий Житомирською єпархією Української православної церкви архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, духовенство Житомирської і Овруцько-Коростенської єпархії Української православної церкви та віряни.
Усіх присутніх об’єднали щирі молитви та велика радість того, що відтепер жителі та гості обласного центру зможуть відвідувати богослужіння у новому храмі, наповненому атмосферою православних цінностей. Освячення Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору засвідчило про те, що жителі нашої області у непростий для України час не втрачають своєї віри.
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський від імені представників влади області та міста привітав усіх присутніх із освяченням кафедрального собору. Керівник області наголосив: «Історія цього храму складна і драматична. Тривалий час віряни не мали змоги відвідувати тут богослужіння, але завдяки наполегливості та сумлінній праці керівництва й вірян Житомирської єпархії сьогодні ми є свідками історичної для українського православ’я події. Сучасна державна політика спрямована на зміцнення духовності нашого суспільства. А ми, як представники влади, розуміємо, що успіх України залежить від того, наскільки є багатим духовно її народ. У день великого релігійного свята бажаю, аби святий Миколай благословив усі наші починання та охороняв кожного із нас». Сергій Машковський подарував на довгу молитовну згадку митрополиту Онуфрієві ікону святого Миколая Чудотворця та подякував керуючому Житомирської єпархії Української православної церкви архієпископу Житомирському і Новоград-Волинському Никодиму за його старання і зусилля.
Предстоятель Української православної церкви митрополит Онуфрій вважає, що освячення собору – важлива і непересічна подія, оскільки храм – це місце молитви і покаяння, яке наближає людину до Бога. Митрополит Онуфрій побажав миру кожній українській сім’ї та нагородив відзнаками Української православної церкви людей, які допомогли відбудувати храм.
На знак вдячності за участь в освяченні Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору керуючий Житомирською єпархією Української православної церкви архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим подарував митрополиту Онуфрію ікону угодника Божого священномученика Павла Житомирського із часточкою мощей.
Віряни та священнослужителі помолилися за мир в Україні, її народ та військо. Цей день знову подарував віру в те, що молитви у Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі зміцнять віру та духовність не лише жителів Житомирщини, а й всієї України.
Прес-служба облдержадміністрації
У Житомирі освятили Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор
У Житомирі освятили Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор
У Житомирі освятили Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор
У Житомирі освятили Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: