Міліція застерігає: з банківських карток житомирян шахраї обманом крадуть гроші » Новини Житомира
 
 


Міліція застерігає: з банківських карток житомирян шахраї обманом крадуть гроші

Автор: news_maker від 23-12-2014, 16:37, переглядів: 1 482

Міліція застерігає: з банківських карток житомирян шахраї обманом крадуть гроші

За минулий тиждень правоохоронці зареєстрували звернення одразу кількох жителів обласного центру, котрі потрапили на гачок ошуканців. Всі вони повірили в історії про "банківського працівника" або "інтернет-покупця", яким терміново потрібні реквізити їх особистих рахунків, аби провести операції із зарахування коштів.

Майже 4,5 тисячі гривень зникло з банківської картки 55-річної житомирянки. Як розповіла сама потерпіла, вона розмістила на сайті оголошень в мережі Інтернет повідомлення про продаж дитячих меблів. Їй зателефонував "покупець", який нібито був готовий придбати товар. Зійшовшись з ним на ціні, жінка назвала незнайомцю реквізити своєї банківської картки та таємний код, аби той зміг перечислити обумовлену суму. Отримавши чергове повідомлення від автоматичної банківської служби, житомирянка зрозуміла, що з її рахунку знято значну суму коштів. Ошукана жінка за допомогою звернутися до працівників міліції.

Аналогічна ситуація сталася й з 38-річним житомирянином. Все відбулося за попередньою схемою. В результаті чоловіка ошукали на 10 тисяч гривень. Наразі правоохоронці вживають заходів, аби розшукати зловмисників.

Розкрити такого роду шахрайства складно. Аби не потрапити на гачок, міліціонери радять нікому не повідомляти пін-коди своїх банківських карток. Якщо вас переконують у ризику втратити кошти чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати якісь дані, не поспішайте, краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи, яка вас обслуговує.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: