На Житомирщині поки що вдається уникнути масових відключень електроенергії » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поки що вдається уникнути масових відключень електроенергії

Автор: news_maker від 23-12-2014, 16:40, переглядів: 1 616

На Житомирщині поки що вдається уникнути масових відключень електроенергії

Під час селекторної наради в "Житомиробленерго" обговорили ситуацію в енергосистемі області та шляхи зменшення споживання електроенергії. Голова правління "Житомиробленерго" Анатолій Левицький повідомив, що в області щоденно вводяться графіки аварійних відключень та обмеження потужності. Задіяні в цьому 110 підприємств. Енергетики намагаються уникнути відключень побутових споживачів, але ситуацію не завжди вдається втримати, каже Анатолій Левицький:

"Якщо у нас не будуть виконані у повному обсязі обмеження і ми не зможемо дотримуватися тих граничних величин, які нам довело Міністерство палива та енергетики, тоді ми будемо доводити до районів години вимкнення. Тому що якщо ми виконуємо всі доручення і завдання, які дає енергосистема, ми не завжди вводимо відключення. А обмеження повинно відпрацьовуватися так, щоб поменше ми робили відключень наших побутових споживачів, хоча не виключено, що буде вимикатися".

Серед пропозицій зменшення споживання електроенергії – вимкнення зовнішньої реклами та підсвітки будівель, обмеження вуличного освітлення. Промисловим підприємствам, по можливості, пропонується змінити графік роботи, аби зменшити навантаження у пікові години. В разі запровадження відключень населення, люди повинні знати про це заздалегідь. Голова облдержадміністрації Сергій Машковський погоджується, що це обов’язкова умова:

"Розробити ці графіки, щоб громадськість була широко проінформована, коли це відбуватиметься, щоб не допустити відключення більше, ніж на годину. Це, звичайно, будуть всі райони. Зменшити цей негативний вплив ми можемо різними способами, але основна тема – це широке інформування населення коли і як буде відключатися, якщо буде. Я наголошую, що це можливі відключення від електроенергії наших споживачів". Голова облдержадміністрації також запевнив, що можливі відключення проводитимуться за погодженням з правоохоронними органами, аби забезпечити порядок і захист громадян в разі відсутності, наприклад, вуличного освітлення.

Основне ж завдання – раціональне використання електроенергії кожним жителем області, зазначив Сергій Машковський.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: