У Житомирі правоохоронці затримали молодиків, які обкрадали автомобілі » Новини Житомира
 
 


У Житомирі правоохоронці затримали молодиків, які обкрадали автомобілі

Автор: news_maker від 24-12-2014, 11:55, переглядів: 1 286

У Житомирі правоохоронці затримали молодиків, які обкрадали автомобілі

Двох жителів Житомирщини міліціонери затримали «на гарячому», коли ті намагалися вийняти акумулятор з чужої «ВАЗівки». Нині встановлено, що молодики причетні до близько чотирьох десятків аналогічних крадіжок.
Повідомлення про те, що у дворі багатоповерхівки вештаються підозрілі особи, надійшло до чергової частини Житомирського міськвідділу міліції після опівночі. Місцевий житель повідомив, що помітив, як автомобіль його сусіда явно намагаються відчинити незнайомці. Оперативний черговий направив на місце події найближчий наряд патрульної служби.
Правоохоронці виявили неподалік двох підозрілих молодиків, а поруч – «ВАЗівку» зі зламаним замком на капоті. Про їх причетність до кримінального діяння вказали місцеві жителі, які підтвердили підозри працівників міліції. Молодиків було затримано та доставлено до міськвідділу міліції.
- Затримані є 21-річними жителями Брусилівського району, - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока. - Експерти вилучили з місця події речові докази, які засвідчили їх безпосередню причетність до крадіжки. На даний час у правоохоронців є підстави стверджувати про вчинення затриманими понад трьох десятків подібних крадіжок.

Як з’ясувалось, молодики винаймали в обласному центрі тимчасове житло та виходили «на полювання» уночі, щоразу обираючи інший район міста. Зловмисників цікавили автомобілі «ВАЗ», залишені господарями у дворах будинків. За їх словами, автомобілі радянського автопрому найлегше відчинити, до того ж, господарі практично не обладнують їх охоронною сигналізацією. Відтак здобиччю молодиків ставали акумулятори, магнітоли та інші цінні речі, залишені в салонах автомобілів.
Згодом усе викрадене вони спродували на ринках Київщини, а потім поверталися до Житомира за чергою здобиччю. Так тривало близько місяця, поки хлопців не затримали правоохоронці.
Нині триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Молодикам загрожує до 5 років позбавлення волі.
Водночас правоохоронці застерігають автовласників: аби не втратити власний транспортний засіб та речі, які знаходяться в салоні автомобіля, убезпечити себе від посягань зловмисників, варто дотримуватися елементарних правил перестороги:
- автомобіль необхідно залишати на надійній охоронюваній стоянці, адже зловмисники, які викрадають транспортні засоби, обирають ті, що стоять у дворах будинків та на вулицях без нагляду;
- часто увагу злодіїв привертають цінні речі, залишені всередині. Відтак, залишаючи автівку навіть на нетривалий час, не варто покидати в ній документи, гроші, сучасні ґаджети тощо;
- не забувайте завжди зачиняти вікна та дверцята, перевіряти, чи не залишили ключ у замку запалення, навіть виходячи «на хвилинку»;
- важливим способом захистити транспортний засіб є встановлення якісної охоронної сигналізації та протиугінних пристроїв, які не тільки сповістять господаря про посягання на майно, але й заблокують намагання зловмисника викрасти автомобіль.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: