У Житомирі пройшов круглий стіл за участі представників молодіжних громадських організацій » Новини Житомира
 
 


У Житомирі пройшов круглий стіл за участі представників молодіжних громадських організацій

Автор: admin від 29-12-2014, 16:10, переглядів: 1 805

У Житомирі пройшов круглий стіл за участі представників молодіжних громадських організацій


26 грудня в Житомирської міської ради відбувся круглий стіл на тему "Консолідація громадських організацій задля реалізації спільної молодіжної політики міста Житомира", в ході якого відбулось обговорення актуальних питань молодіжної політики та діяльності молодіжних організацій, визначення пріоритету молодіжного руху та питання інтелектуального розвитку молодих людей.
В обговоренні взяли участь заступник міського голови Олександр Бочковський, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук, заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Людмила Сікайло, громадські активісти м. Житомира та лідери студентського самоврядування.
У ході обговорення розглядалися наступні питання: створення Молодіжної громадської ради та утворення Житомирського молодіжного центру, фінансування проектів молодіжних організацій, проблема самореалізації молодих людей у місті Житомирі та високий рівень матеріальної залежності молоді від батьків, пропозиції щодо створення центрів неформальної освіти, зокрема запровадження курсу англійської мови для молодіжного активу Житомира.
На зустрічі піднімались актуальні питання, що турбують сьогоднішню молодь. Одні з головних - це працевлаштування та житло. Всі учасники обговорення переконані: Житомир має стати містом самореалізації молоді, де будуть створені всі умови для того, щоб молода людина відчувала себе самодостатньою й матеріально незалежною від родичів.
Йшлося й про потребу створення спеціального молодіжного Центру, який би опікувався нагальними проблемами молоді. Ініціатива появи такого осередку обговорювалася місцевою владою і активістами ще декілька років тому, але реалізація даної потреби так і не відбулася. Під час конструктивного діалогу було прийнято рішення про активну співпрацю з місцевими молодіжними лідерами та плідну роботу в подальшому.
"Ми відкриті до діалогу та готові розглянути всі проекти, а цікаві пропозиції включити у роботу управління. Сподіваюся, наша співпраця буде цікавою та плідною",- зауважила начальник управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук та додала, що формувати молодіжну політику мають громадські молодіжні організації та їх лідери. Також Ірина Анатоліївна запропонувала громадським організаціям визначити представника, який буде членом консультативно-дорадчого органу, заповнити заявку асоційованого члена Молодіжної громадської ради та провести нове засідання з громадськими активістами, які подадуть заявки. Після затвердження складу Молодіжної громадської ради та утворення Житомирського молодіжного центру учасники громадських організацій та об’єднань зможуть активно долучатися до громадського, політичного та соціального життя міста.
"Я хочу, щоб всі громадські об'єднання зрозуміли одну істину: державну молодіжну політику роблять не чиновники, а ваша активність, ініціативність та наша з вами співпраця",- зауважила Людмила Сікайло.

І.Ковальчук подякувала усім, хто дійсно не байдужий до молодіжної політики міста і знайшов час прийти на робочу зустріч та зауважила, що управління реєструє заявки на участь до 05 січня 2015. Повідомляє Житомирська Міська Рада

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: