Близько 70 кг піротехнічних виробів вилучили житомирські міліціонери з незаконного продажу » Новини Житомира
 
 


Близько 70 кг піротехнічних виробів вилучили житомирські міліціонери з незаконного продажу

Автор: news_maker від 29-12-2014, 18:03, переглядів: 1 421

Близько 70 кг піротехнічних виробів вилучили житомирські міліціонери з незаконного продажу

На території Житомирщини тривають профілактичні рейди міліції щодо попередження та припинення фактів продажу піратської піротехнічної продукції. Під час одного з них працівники міліції в будівельному маркеті Бердичева виявили продаж несертифікованих феєрверків.
Піротехнічна продукція, попри всі застереження, все ж користується певним попитом у любителів феєричних розваг, особливо затребуваним є цей товар у передноворічні дні. Однак торгівельна пропозиція далеко не завжди є достатньо якісною та безпечною.
Відтак працівники міліції проводять спеціальні рейди по місцях можливого продажу піратської продукції, аби убезпечити жителів Житомирщини від неприємних, а подекуди й небезпечних вогняних чи вибухових сюрпризів. Перевіряються ринки, місця можливого стихійного продажу, а також заклади торгівлі та суб’єкти господарювання, які мають ліцензії на право провадження даного виду діяльності, а таких на території області 16.
Під час одного з профілактичних рейдів у м. Бердичеві працівники міліції викрили місце торгівлі несертифікованим товаром у… будівельному маркеті. Окремо облаштовані стенди з феєрверками на будь-який смак приваблювали увагу покупців магазину, а відтак і продавались разом з цементом, шпаклівкою та цвяхами.
На запитання правоохоронців про дозвільні документи на такий вид товару власниця магазину лише розвела руками.

Відтак з торгівельного закладу було вилучено близько 14 кг неліцензованої піротехнічної продукції, а відносно підприємниці оформлено матеріали для притягнення її до адміністративної відповідальності за правопорушення, передбачене ст. 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 35 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.
- Наразі на території області зафіксованого близько десятка подібних фактів, - розповідає начальник сектору УГБ УМВС Олександр Господарчук. – Загалом під час проведення рейдів правоохоронці вилучили близько 70 кг або понад 1200 найменувань різноманітної продукції невідомого походження та сумнівної якості.
Зазвичай, продавці переконують, що їх товар абсолютно безпечний і такий же, як у спеціалізованих магазинах, однак навряд чи варто випробовувати долю, ризикуючи безпекою рідних та близьких вам людей.

Тож правоохоронці вкотре застерігають: безпечність новорічного салюту, сьогодні уже і не такого обов’язкового атрибуту свята, залежить, у першу чергу, від покупців. Контрафактна піротехніка – це невиправданий ризик і для організаторів феєрверків, і для оточуючих їх людей. А тому слід керуватись елементарними правилами безпеки.
Сертифікована продукція обов’язково проходить випробування на підприємстві-виробнику і до неї має бути інструкція з використання на державній мові. Якщо її немає – це перша ознака підробки. Особливу увагу зверніть на наявність інформації про реквізити виробників та список небезпечних факторів, пов’язаних із тим чи іншим феєрверком. На упаковці обов’язково має бути вказано і радіус небезпечної зони та термін придатності товару.
Також працівники міліції нагадують, що в обласному центрі та окремих райцентрах області використання піротехнічної продукції рішенням органів місцевого самоврядування взагалі заборонено.
Близько 70 кг піротехнічних виробів вилучили житомирські міліціонери з незаконного продажу

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: