Рятувальники врятували 28 рибалок, які знаходились на кризі » Новини Житомира
 
 


Рятувальники врятували 28 рибалок, які знаходились на кризі

Автор: admin від 16-01-2015, 15:48, переглядів: 1 238

Рятувальники врятували 28 рибалок, які знаходились на кризі

Рятувальники ДСНС України у зимовий період постійно нагадують любителям зимової риболовлі про ту небезпеку, яку може таїти в собі лід. Особливо небезпечним це заняття є у період відлиги, коли лід стає тонким. Цього року рятувальникам вже не раз доводилося визволяти людей із водойм. Так, 12 січня співробітники ДСНС України врятували 28 рибалок, які знаходились на кризі. Про це повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Він зазначив, що 12 січня о 15:25 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про надзвичайну подію, яка сталася на території Курилівського котловану біля села Курилівка Петриківського району Дніпропетровської області. На місце виклику негайно виїхав черговий караул 7 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

“По прибуттю на місце виклику рятувальники встановили, що внаслідок інтенсивного сніготаяння та підняття рівня води у водоймі, стався частковий відрив прибережного льоду з 50 рибалками на відстані 8 метрів. За допомогою трьохколінної драбини та рятувальних мотузок співробітники ДСНС оперативно врятували 28 рибалок з підталих ділянок льоду. Крім того, під час рятувальної операції проводилось оповіщення гучномовним зв’язком про існуючі безпечні шляхи рятування. Інші рибалки самостійно вийшли на берег за вказаним маршрутом через збережений перешийок між берегом та шматком льоду. Постраждалих та загиблих немає”, - зазначив Голова Служби.

Загалом для ліквідації надзвичайної ситуації було залучено 17 рятувальників та 3 одиниці техніки.

Враховуючи високу ймовірність нещасних випадків на льоду, рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням утримуватись в такі дні від виходу на тонкий лід, який утворився на маленьких озерах та затоках річок, і застерегти від цього своїх дітей.

Завзятим рибалкам також слід пам’ятати, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки під час перебування на льоду.

Рятувальники врятували 28 рибалок, які знаходились на кризі

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: